19 Nisan 2024 Cuma

ODTÜ öğrencileri: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz

İstanbul'da kadınların düzenlediği mitingle eş zamanlı toplanan ODTÜ'lü öğrenciler, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmediğimizi bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

ODTÜ'de 20 öğrenci topluluğu ve bir öğrenci temsilciliğinin çağrısıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesine karşı eylem yapıldı.

"Güvenli bir kampüs ve eşit bir yaşam için ODTÜ'den haykırıyoruz: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz!" çağrısı ile gerçekleştirilen eylemde, Fizik bölümü önündeki çimlerde toplanıldı.

İstanbul'da kadınların düzenlediği mitingle eş zamanlı toplanan öğrenciler, "Eşit bir yaşam, güvenli bir kampüs için İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" pankartı açtı. Hazırladıkları pankart ve dövizleri Devrim Stadyumu'na asan öğrenciler, Cinsel Tacizi Önleme Birimlerinin işletilmesi, Toplumsal Cinsiyeti Eşitleme Komisyonlarının kurulmasını talep etti.

ODTÜ öğrencileri tarafından Devrim Stadyumu'nda yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin üniversitelerde kadınların ve LGBTİ'lerin hayatlarını ve eşitliğini de garanti altına almaya çalışan bir sözleşme olduğu belirtilerek, üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarının İstanbul Sözleşmesi'nin hukuksal zemini üzerinden şekillendiği ifade edildi. Ancak iktidarın kadınların ve LGBTİ'lerin taleplerini görmezden geldiği belirtilen açıklamada, "Tek adam tek parti rejiimini pekiştirmek adına hepimizin adını zindana çevirmeye çalışıyorlar. Bugün İstanbul'daki miting ile eş zamanlı bir araya geldik. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmediğimizi bir kez daha haykırmak istiyoruz" denildi.