24 Nisan 2024 Çarşamba

Öcalan'ın doğum günü kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla yapılan açıklamalarda, uygulanan ağır tecrit bir kez daha protesto edilirken, Öcalan'ın bir an önce serbest bırakılması istendi.

Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın 71. doğum günü dolayısıyla çok sayıda açıklama yayınlandı. Açıklamalarda Öcalan'a uygulanan tecridin sona erdirilmesi ve bir an önce serbest bırakılması istendi.

DTK: AİLE VE AVUKAT GÖRÜŞMELERİ SAĞLANSIN
Demokratik Toplum Kongresi (DTK): Faşist İtalyan savcılarından birisi, siyaset filozofu ve politikacı Antonio Gramsci için ‘Bu beyni 20 yıl durdurmalıyız’ demişti ve Gramsci'yi yıllarca tecrit altında tutmuşlardı. Bugün aynı tecrit daha da sistematik hale getirilerek Sayın Öcalan üzerinde sürdürülmektedir. Sayın Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan günü halkımız için de birçok ezberin bozulduğu gün olarak kabul görmektedir. Bu vesile ile Sayın Öcalan'ın doğum gününü kutluyor ve kendisine sağlıklı bir ömür diliyoruz. Covid-19 salgının tüm dünyayı tehdit ettiği bugünlerde iktidara bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bir insanlık suçu olan mutlak tecritten bir an önce vazgeçin ve Sayın Öcalan'ın aile ve avukat görüşmelerini bir an önce sağlayın. Mutlak tecridin kaldırılması ile ilgili tüm demokratik kamuoyundan ve insan hakları örgütlerinden duyarlı olmalarını bekliyoruz.

MED TUHAD-FED: SAYIN ÖCALAN BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILSIN
Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED):
"İmralı işkence ve tecrit sisteminde, kapitalist modernitenin insan ve doğa düşmanı olduğunu sık sık belirten ve uyarılarda bulunan Sayın Abdullah Öcalan 72’nci yaş gününe girmektedir. 1999 yılında küresel güçlerin komplosuyla, İmralı Adası’nda halklarla bağı kesilmek istenen Sayın Abdullah Öcalan tüm imkansızlık ve zor koşullara rağmen, çaba içerisinde olmuştur. Son yıllarda izlenen baskıcı politikalar sonucu Amara kutlamalarına izin verilmemiş, İmralı da izlenen tecrit politikaları ile Kürt halkı ile bağı kesilemeyen Abdullah Öcalan’ın halkla bağı kesilmek istenmiştir. Tüm zorluk ve engellemelere rağmen halkımız bulunduğu her yerde kutlamalarını yapmış, Amara yürüyüşlerinde 100 binler katılmış iktidarların gözünü korkutmuştur. Bu vesileyle, 2009 yılında Amara yürüyüşünde katledilen Mahsun Dağ ve Mustafa Karaoğlan’ı anıyor bağlılıklarına mücadele sözümüzü yeniliyoruz. Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan’ın ve halkımızın Amara heyecanı ile 72’nci yaş gününü kutluyoruz.”

TKŞ: 4 NİSAN DOĞUM GÜNÜ HALKIMIZA KUTLU OLSUN
Tevgera Komûnîst a Şoreşger (TKŞ):
4 Nisan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 71. doğum günü. Halkımızın özgürlük felsefesi ve direniş günü olarak kabul ettiği 4 Nisan'ı kutluyoruz. Bütün ömrünü sömürgecilik ve faşizm karşısında mücadeleye adayan Sayın Öcalan, bu adanmışlığın karşılığı olarak en ağır tecrit koşulları altında büyük bedeller ödemektedir. Fakat aynı zamanda 40 yıllık mücadelenin meyvesi olarak Rojava devrimimiz de bu özgürlük felsefesi üzerinden yeşermiştir. 22 yıldır Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ı tecrit altında tutarak yarattığı devrim ve özgürlük zihniyetini bastırmaya çalışan sömürgeci zihniyet bir yandan da devrimimize yönelik işgal saldırılarını sürdürmeye devam ediyor. Her ne pahasına olursa olsun devrimimizi savunacak, işgalci saldırılara karşı direnişimize devam edeceğiz. Komünist Devrimci Hareket olarak 4 Nisan, başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere bütün halkımıza kutlu olsun diyoruz. 4 Nisan'ın özgürlük ve eşitlik mücadelemize sunacağı katkı ve içerdiği sahiplenme ve direniş kararlılığı vesilesi ile Kürt, Arap, Süryani halklarımızı, Rojava-Kuzey Doğu Suriye halklarını bir kez daha direnişi büyütmeye, devrimimizi ilerletmeye çağırıyoruz. 

TEV- DEM: İMRALI'YI DİRENİŞ KALESİ YAPTI
Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM):
Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutluyoruz. Önder Apo ahlaki ve devrimci kişiliği ile yıllardır halkı ve insanlık için çalışıyor. 21 yıldır ağır koşullar altında İmralı’da cezaevinde tutulan Önder Apo, burayı bir direniş kalesi haline getirmiştir. Cezaevinde direnen Önder Abdullah Öcalan sadece bir önder değil özgürlük isteyen tüm halkların temsilcisidir. Koronavirüsün hızla yayıldığı Türkiye’de siyasi tutsaklar halen bırakılmadığı gibi böylesi insanî bir melese ahlak dışı yöntemlerle siyasi çıkarlar için kullanılıyor. Bu temelde TEV-DEM olarak koronavirüsün küresel salgın haline geldiği bu dönemde tüm siyasi hareketlere, uluslararası hukuk ve insan hakları örgütlerine, Önder Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmaları için harekete geçme çağrısında bulunuyoruz.

PAJK VE PKK'Lİ TUTSAKLAR: ÖNDERLİK YOLUNDA YAŞAM BULACAĞIZ
PAJK ve PKK'li tutsaklar adına Deniz Kaya:
Tarihsiz ve geleceksiz bırakılmak istenen bu coğrafyanın en kadım halklarının örgütsel, düşünsel ve iradi direnişin öncüsü olan Önderliğimizin 71'inci doğum gününü kutluyoruz. Önderlik, iyi, güzel ve doğru olanın örgütlü ve eylem gücüne dönüşmesinin ve zafer yaratmasının sarsılmaz iradesidir artık. Kendi olmaktan çıkıp halk olma, hakikat olma durumu yaratan Öndelik aynı zamanda bu gerçekle kapitalist modernite sistemi karşısında yenilgiyi seçenek olmaktan çıkarmıştır. Faşist soykırımcı AKP-MHP zihniyeti bu gerçeği görmeyip zafere dönüşmekte olan direnişi bastırmak, yok etmek amaçlı 21 yıllık İmralı tecrit sistemini gün geçtikçe ağırlaştırarak ve tüm topluma yaydığı tecrit politikasını bugün Covid-19 virüsü salgınını gerekçe yaparak, kendi iktidar ve çıkar sistemini güvence altına almak için evrensel insan hakları standartlarınca kabul edilen hukukun eşitlik ilkesine tümden aykırılık teşkil eden infaz yasası ile katliamlara zemin hazırlama çaba ve gayreti içerisindedir.

Önderliğimizin fiziksel esaretinden medet umulmakta, ağırlaştırılmış tecrit ile kazanımların önüne geçilebileceği sanılmaktadır. Nasıl ki uluslararası komployla hedeflenenler Önderlik etrafında oluşturulan ateşten çemberle bertaraf edilmişse, bugün uygulanan ağırlaştırılmış tecrit uygulayan güçlerin iktidarına indirilen darbe ile bertaraf edilmektedir. Önderlik üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin sonucu AKP-MHP iktidarının sonunu alenileştirilmiş ve Önderlik hakikatini daha da büyütmüştür.

Bir kez daha Önderliğimizin 71'inci doğuş gününü PAJK ve PKK tutsakları olarak tüm halklara, yoldaşlara kutlu olsun diyor; yeter ki yoğunluk ve iradeyle eşlik etme çabası ve bilinci ile Önderlik yolunda yaşam bulacağımızı belirtiyoruz.