19 Mayıs 2024 Pazar

Öcalan ailesi ile telefon görüşmesi yaptı

Asrın Hukuk Bürosu, PKK lideri Abdullah Öcalan ve İmralı Hapishanesi'ndeki tutsakların aileleriyle telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili sosyal medya üzerinden çıkan spekülasyonların ardından ailesi, telefon görüşmesi yapmak üzere savcılığa çağrıldı.

Asrın Hukuk Bürosu yazılı açıklama yaparak, Öcalan ve İmralı Hapishanesi'ndeki Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş'ın aileleriyle telefon görüşmesi yaptığını duyurdu.

Asrın Hukuk Bürosu, müvekkilleri Abdullah Öcalan ile 7 Ağustos 2019 tarihinden bu yana görüşemediklerinin bilgisini vererek, "Bugün Sayın Öcalan'ın sağlık durumu ile ilgili sağlıklı bilgiye ulaşma imkanımız olmamıştır. Bizlerin Sayın Öcalan ile İmralı Cezaevi'nde ivedilikle görüşme talebimiz devam etmektedir. Nitekim Sayın Öcalan da görüşmenin gerçekleşebilen kısmında bu talebin yerine getirilmemesini kabul etmediğini, bu durumun hukuka aykırı olduğunu beyan etmiş, devamında da görüşme kesilmiştir. Yaşanan bu gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunuyor, yetkilileri hukuka uygun davranmaya ve sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.