26 Nisan 2024 Cuma

Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Kut tahliye edildi

Tutuklu yargılanan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut, ilk duruşmasında tahliye edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 17 Temmuz 2019'da tutuklanarak, yerine kayyum atanan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut, "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Kut, tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada Kut'un avukatları hazır bulunurken, HDP'liler de duruşmayı izledi. 

Duruşmada konuşan Kut, iddiaları reddederek yapmış oldukları tüm işlemlerin kanun çerçevesinde olduğunu ifade etti. "Gizli tanık" beyanlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Kut, işten çıkarıldığı belirtilen kişinin belediyeye gelmemekte ısrar ettiğini ve 4 ayı aşkın süre boyunca rapor alarak işe gelmemekte direttiğini bu nedenle de 'İş Kanunu' kapsamında çıkışı verilen kişi olduğunu söyledi.

Savcı, Kut'un tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.
 
Avukatlar Kut'un tahliyesine karar verilmesini istedi. Mahkeme "gizli tanıkların" dinlenmesine ve dosyanın incelenmesine karar verdi. Mahkeme Kut'un uzun tutukluluk halini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 23 Aralık'a ertelendi.