19 Mayıs 2024 Pazar

Nurtepe-Güzeltepe Emek ve Demokrasi Güçleri: Devlet-çete ittifakına son

Mafya-devlet ilişkilerine karşı Nurtepe'de eylem yapan Nurtepe-Güzeltepe Emek ve Demokrasi Güçleri, "Bugün ortaya dökülen pisliklerinizin hesabını soracak, bizden çaldıklarınızı alacağız. Sömürücü düzeninizi karşı bir aradayız! Birlikte örgütlenip birlikte değiştireceğiz" dedi.

Nurtepe-Güzeltepe Emek ve Demokrasi Güçleri, mafya-devlet ilişkilerine karşı eylem Nurtepe'de eylem yaptı.

"Sömürü, yolsuzluk, devlet-çete ittifakına son. Bu düzen çürümüştür, değişmeli" yazılı pankartın açıldığı eylemde yapılan açıklamada, "Son günlerde, bizler için malumun ilanı olan, sermaye-mafya ve devlet arasındaki kirli ilişkiler, bir kez daha Türkiye halklarının gözleri önünde ifşa olmaktadır. Uluslararası uyuşturucu ticareti, kara para, yolsuzluklar ile kendi hukuklarını dahi çiğneyerek, sermayeye para pompalamaya devam etmektedirler" denildi.

Mafya-devlet-siyaset ilişkisinin 1996'da Susurluk'ta bir trafik kazasıyla ortaya çıktığı kaydedilen açıklamada, "O gün suçluları yargılamayan ve koruyan devlet, daha büyük yöneteme kriziyle karşı karşıyadır. Mesele basit bir mafya liderinin bir tripod bir kamera algısının ötesinde birbirine göbekten bağlı sermaye kliklerinin arasındaki hesaplaşmadır. Artık devlet mafyalaşmış, mafya da devletleşmiştir" diye belirtildi.

Açıklamada, "Bizler bu kirli ilişkileri, Çorum, Maraş, Sivas, Gazi katliamlarından biliyoruz. Beslediğiniz ve koruduğunuz katilleri çok iyi tanıyoruz. Silahlandırdığınız IŞİD barbarlığını da, Kürt halkı başta olmak üzere Ortadoğu halklarına yaptığınız kıyımları da görüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Nurtepe-Güzeltepe Emek ve Demokrasi Güçleri, "Bugün ortaya dökülen pisliklerinizin hesabını soracak, bizden çaldıklarınızı alacağız. Sömürücü düzeninizi karşı bir aradayız! Birlikte örgütlenip birlikte değiştireceğiz" dedi.