19 Nisan 2024 Cuma

'NTV, Çet davasında sanıkları aklamaya çalışıyor'

Katledilen Şule Çet'in ailesinin avukatları, "cinsel saldırı bulgusu yok" haberi nedeniyle NTV'yi basın meslek ilkelerine uymaya çağırdı.
 

Ankara'da bir plazanın 20. katından öldürülerek atılan Şule Çet'in avukatları, dosyaya giren keşif raporuyla ilgili haberlere dair yazılı açıklama yaptı. 

Avukatlar Umur Yıldırım, Ferhat Gebeş ve Onur Tatar, yaptıkları açıklamada, NTV'nin basın yayın ilkelerini ihlal ettiğini belirterek, dosyaya giren keşif raporunun çarpıtılarak haberleştirildiğini ifade etti. 

Olay yerinde ikinci keşif sonrası açıklanan raporda, halı ve koltukta bulunan lekelerin Şule Çet ve sanıklarla ilgisi olmadığı belirtilmişti. 

Avukatlar, açıklamalarında, NTV'nin gelişmeyi "Cinsel saldırı bulgusu yok" şeklinde haberleştirmesinin "maksatlı" olduğunu belirterek, kamuoyunun manipüle edilmeye çalışıldığını kaydetti. 

'NTV SANIĞI AKLAMAYA ÇALIŞIYOR'
Açıklamada, şöyle denildi: "Maktul Şule Çet'in bedeninde mevcut tükürük, prostat sıvısı, ancak cinsel saldırı ile gerçekleşmesi muhtemel ekimoz ve noktasal sıyrıkları, yine maktulun 10 parmağının 9'unda mevcut iki erkeğe ait tırnak altı dokusunu -ki bu 9 parmaktaki tırnak altı dokusundan ikisinin sanık Berk Akand'a ait olduğu tespitini- görmezden gelerek, 'cinsel saldırı bulgusu yok' şeklinde yapılan haberciliği kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Haberleştirdikleri Adli Tıp raporunda maktul Şule Çet'in bedeninde mevcut tükürük, yine genital bölgesinde mevcut ekimoz ve noktasal sıyrıkların tecavüz bulgusuna bilimsel olarak işaret etmesine rağmen raporda bunların neden yer almadığını sormayan habercilik anlayışının uzun zamandır soru sormayı bırakmış bir habercilik anlayışının tekrarı olduğu çok açıktır. Bunun yanı sıra sanıklardan Berk Akand'ın iddialarımızı doğrular şekilde Sayın Savcılık makamını ve pek tabi ki mahkemeyi yanıltmak maksadıyla telefonunda mevcut verileri sildiği veya başka bir telefon verdiği yönünde bugün mahkeme dosyasına giren raporu görmezden gelerek sanığı aklamaya çalışan haberciliği de yine kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." 

Avukatlar, NTV'yi basın meslek ilkelerine, dosya gerçeklerine, soru sormaya, görüş almaya davet etti. 

Açıklamada, ayrıca Berk Akand'ın nişanlısı hakkında bugün Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.