18 Mayıs 2024 Cumartesi

Nöbetin 122. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde eylem

Adalet Nöbeti'nin 122. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yapan tutsak yakınları, tutsaklara özgürlük talebini yineledi. 

Hasta ve infazını tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti eyleminin 122. günü, Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan eylemle devam etti.

Tutsak yakınlarının eylemine Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Diyarbakır Şubesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER) üyeleri de destek verdi.

Adliye önünde bir araya gelen tutuklu yakınları ve demokratik kitle örgütleri, burada polis engeliyle karşılaştı. Eylem öncesi onlarca polis, adliye önünü kapatarak, aileleri ablukaya aldı. Bunun üzerine aileler ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, polisin tutumunu 5 dakikalık oturma eylemiyle protesto etti. Oturma eyleminde sık sık "Bijî berxedana zindana" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganları atılarak, tutuklulara özgürlük talep edildi.

Eylem, alkış ve sloganlarla son buldu.