27 Nisan 2024 Cumartesi

Newroz'un startı Diyarbakır'da verilecek

DTK, DBP, HDP ve HDK, bu yıl ki Newroz Bayramı kutlamalarının startının, yarın Diyarbakır'da yapılacak basın toplantısı ile verecek.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM), milletvekilleri ve il eşbaşkanları ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) temsilcilerinin Newroz Bayramı öncesinde yapılacak çalışmalara ilişkin Diyarbakır'da gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

HDP İl Örgütü binasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, bu yılki Newroz kutlamalarının ana teması olarak anadil üzerindeki baskılar, ulusal birlik ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin belirlendiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Newroz kutlamalarının startı 11 Ocak Çarşamba günü Diyarbakır'da gerçekleştirilecek basın toplantısı ile verilecek. Sur'daki Demir Otel'de yapılacak basın toplantısına HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, DTK Eş Genel Başkanları Berdan Öztürk ve Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ile "Kürdistani İttifak Çalışması" içerisinde yer alan diğer partilerin temsilcileri de katılacak.