18 Nisan 2024 Perşembe

Netanyahu'nun yolsuzlukları yeniden soruşturulacak

Siyonist İsrail'in Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yolsuzlukları yeni bilgiler elde edilmesi üzerine yeniden soruşturulacak.
Siyonist İsrail'in Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yolsuzluk davaları yeniden gündeme geldi. İsrail'in Kanal 11 televizyonunun habere göre; İsrail polisi Netanyahu'nun "Dosya 2000" diye bilinen yolsuzluk dosyasını yeniden açtı.
 
Söz konusu dosyada Netanyahu'nun, kendi lehine yayın yapması ve yanlış uygulamalarının üstünü örtmesi için Yedioth Aharonoth gazetesinin sahibi ve yayıncısı Arnon Moses'le anlaştığı ve bunun için söz konusu gazetenin rakibi Yisrael Hayom gazetesine baskı uygulama sözü verdiği belirtiliyor.
 
Habere göre; konunun yeniden soruşturulması kararının Netanyahu ailesinin basın danışmanı Nir Hefetz'den yeni bilgiler gelmesi üzerine alındığı ifade edildi.
 
Aynı haberde; İsrail polisi, işgal devletinin parlamentosu durumundaki Knesset'in üyesi Eitan Cabel'i soruşturma için ifade vermeye çağıracağı kaydedildi.
 
Ayrıca "Dosya 1000" adı verilen soruşturma dosyasında da Benyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'nun ünlü iş adamlarından çok kıymetli hediyeler aldıkları ve bunların kendilerine rüşvet olarak verildiği belirtildi.