9 Mayıs 2024 Perşembe

Nazegül Boyraz anıldı: Bıraktıkları mücadeleyi sürdüreceğiz

Suruç şehidi Nazegül Boyraz, Küçükyalı Mezarlığı'nda anıldı. Anmada konuşan Bayram Boyraz "33 yoldaşımız ölümsüzdür. Bıraktıkları mücadeleyi ömrümüz yettiği kadar devam ettireceğiz" dedi.

Suruç'ta katledilen Nazegül Boyraz, Küçükyalı Mezarlığı'nda mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan eşi Bayram Boyraz "33 yoldaşımız ölümsüzdür. Bıraktıkları mücadeleyi ömrümüz yettiği kadar devam ettireceğiz" dedi

Nazegül Boyraz'ın kızı Yasemin Boyraz "Bize kalan 33'lerin düşlerini yaşatmak. Buraya gelen herkes Suruç'un bir parçası. Siz olmazsanız Suruç davası kapatılırdı" diye kaydetti.

ESP adına konuşan Kerem Bükre ise "Aynı inançla, aynı hesap sorma bilinciyle Suruç şehitlerimizi bu yılda anmaya devam ediyoruz. Rojava'da bir kadın devrimi, bir özgürlük devrimi yaptı. Bu devrimi hazmedemeyenler IŞİD barbarlığını örgütleyerek Rojava halklarının üzerine saldılar. Rojava halkları IŞİD'e karşı verdiği o onurlu mücadeleyi zaferle sonuçlandırdı. Kolay olmadı, bir kent yıkıldı, onlarca şehit verildi. Ama Rojava devrimi ayakta kaldı ve ayakta kalmaya da devam ediyor. Yıkık Kobanê kenti yeniden ayağa kalktı. Dimdik ayakta durmaya devam ediyor. 33 düş yolcumuzun isimleriyle parklar açılıyor, ormanlar kuruluyor" dedi.

6 yıldır adaletsiz bir yargılama yapıldığını söyleyen Bükre, "Adaletsizliğin saraylarında aslında bu katliamın arkasında kimlerin olduğunu gördük. En son bilirkişi raporunda katliamı yapanlar değil katliama uğrayan gençler kusurlu bulundu. ellerinde oyuncak olan, kitap olan gençler kusurlu bulundu. Bombayı patlatanlar ya da buna göz yumanlar değil. Onların adaleti bu. Düş yolcularımızın hayallerini hayata geçirmeye devam edeceğiz" diye belirtti.

HDP İl Yöneticisi Müge Caner de "Nazegül anne senin mücadele azmin, bize bıraktığın bu ışık hiç bir zaman sönmeyecek. 33'lerin düşleri asla yarım kalmayacak. Çünkü biz onların düşlerini yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaldıraç adına konuşan Bulut Arslan "Nazegül anneyi unutmayacağız, Gezi'yi unutmayacağız, Suruç'u unutmayacağız, 2 Temmuz'u unutmayacağız. Yaptıkları katliamları hiç birini unutmayacağız ve hesabı sorulmamış bir katliam kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Anmada, "Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları atıldı.