23 Ekim 2024 Çarşamba

Narin davasının ilk duruşması 7 Kasım'da 

Narin'in katledilmesine ilişkin 4 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İlk duruşma 7 Kasım'da görülecek. 

Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Tutuklu amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen davanın ilk duruşması 7 Kasım'da görülecek.

Birçok sorunun yanıtsız bırakıldığı iddianamede, "Dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları, dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu dikkate alındığında tüm şüphelilerinin ikamette bulunduğunun net bir biçimde ortaya konulması, zaman ve mekan birliği içerisinde olan şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurarak belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran'ı boğmak suretiyle öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır" ifadeleri yer alıyor.