19 Mayıs 2024 Pazar

Namme'den SKM'ye: Kadın dayanışması güçlendiriyor

25 Kasım çalışmalarına devam eden SKM, özsavunma hakkını kullanan Namme Öztürk ve katledilen Helin Plandöken'in ailesini ziyaret etti.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 25 Kasım çalışmaları kapsamında erkek- devlet şiddeti sonucu katledilen ve özsavunma hakkını kullanan kadınların ailelerini ziyaret etti.
 
Katledilen kadınların soğuk rakamlar değil yok sayılan kadınların hayatları olduğuna dikkat çekmek amacıyla çalışmalarını "25Kasım25Kadın" mootusu ile yürüten SKM, Mustafa Yetgin tarafından katledilen Helin Palandöken ve şiddet uygulayan kocasına karşı özsavunma hakkını kullandığı için hayatta kalan Namme Öztürk'ün ailesini ziyaret etti.
 
KADIN DAYANIŞMASI ÖZGÜRLEŞTİRİR
 
Aile ziyareti sırasında Namme ile telefonda konuştuklarını belirten SKM'liler, "Namme'nin tüm kadınlara selamı var, özgürlüğüne kavuşacağına ve kadın dayanışmasına inanıyor. Kadın dayanışması ile özgürleşeceğiz" dedi.
 
BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ
 
Katledilen genç kadın Helin Palandöken'in ailesini ziyaret eden SKM'liler, "Helin'in ailesine ve katledilen tüm kadınlara sözümüz: Katledilen kadınların hesabını yine kadınlar soracak, erkek adaleti kabul etmeyeceğiz, bir kişi daha eksilmeyeceğiz" diye belirtti.