20 Nisan 2024 Cumartesi

Namme Öztürk yine tahliye edilmedi

Özsavunma hakkını kullanan Namme Öztürk, İstanbul Adliyesi'nde görülen 7. duruşmasında yine tahliye edilmedi.
Kendisine sistematik işkence uygulayan ve en son silahla öldürme teşebbüsünde bulunan eski kocası Kazım Aydemir'i özsavunma hakkını kullanarak öldüren Namme Öztürk'ün tutuklu yargılandığı davanın 7. duruşması Kartal'da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmaya tutuklu yargılanan Namme Öztürk ve avukatları katıldı.  
 
'ÖLDÜRMESEYDİM ÖLDÜRÜLECEKTİM'
 
Namme Öztürk, duruşmada yaptığı savunmada, "Ben çocuklarımı korumak istedim. Eğer öldürmeseydim ölecektim, çocuklarıma da zarar verecekti" dedi. Yaşadığı şiddeti anlatan Öztürk, şöyle devam etti: "Ben evliliğim boyunca şiddete maruz kaldım, boşandım yine kurtulamadım. Bana yaptıklarının yalnızca bir kısmını burada anlattım, sırf çocuklarım öğrenmesin diye susuyorum." 
 
Avukat Zeynep İnce Gürhan ise olay günü Kazım Aydemir'in başka bir kadından özür dilemesi için Öztürk'ü zorla başka bir yere götürdüğünü ve gururunun kırıldığını ifade etti. Öztürk'ün meşru müdafa hakkını kullandığını söyleyen Gürhan, Öztürk'ün tahliyesini istedi.
 
Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Öztürk'ün tutukluluğunun devamına karar verirken, duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi.