8 Mayıs 2024 Çarşamba

Name'nin avukatlarından duruşmaya çağrı

Özsavunma tutsağı Name Öztürk'ün 24 Mayıs'ta İstinaf Mahkemesinde görülecek karar duruşmasına avukatları çağrı yaparak, "Name hayatına sahip çıktı. Bu yüzden tüm kadınları 24 Mayıs'ta Name ile dayanışmaya bekliyoruz" dedi.
Kocasını özsavunmasını gerçekleştirerek öldüren Name Öztürk'ün 24 Mayıs'ta İstinaf Mahkemesinde görülecek olan karar duruşması öncesi Name'nin avukatları duruşmaya çağrı yaptı.
 
Name Öztürk'ün evliliği boyunca kocasının sistematik ve çoklu şiddetine maruz kaldığına dikkat çekilen açıklamada, "Name polisi defalarca aramasına, uğradığı şiddeti ailelere söylemesine rağmen korunmadı, şiddet cenderesinin içine itildi. Name'nin uğradığı şiddet tüm yönleriyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı raporunca da belgelendi. İstanbul Anadolu 4.Ağır Ceza Mahkemesi, tüm tanık anlatımlarına, bilimsel rapora, savunmalara, savcının meşru müdafaa yönündeki mütalaasına ve bir üyenin muhalefet şerhine rağmen oy çokluğu ile Name’ye 12 yıl 6 ay ceza verdi" ifadelerini kullandı.
 
'NAME İÇİN ADALET GERÇEK ADALET'
 
Name'nin oy birliği ile yine aynı İstinaf Mahkemesince 15 Mayıs 2019 tarihinde tahliye edildiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "24 Mayıs saat 14.00'te gerçekleşecek karar duruşmasında ise Name'nin hayatına sahip çıktığını, kendisine yönelen haksız saldırıyı defettiğini, eyleminin bir meşru müdafaa olduğunu ve beraat etmesini gerektiğini söylemek için gidiyoruz. Bizler, 'Name için adalet, erkek adalet değil gerçek adalet' diyen kadınlar olarak, tüm kadınları 24 Mayıs'ta İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne Name ile dayanışmaya bekliyoruz."