19 Nisan 2024 Cuma

Nagihan Akarsel'in katledilmesi Rojava'da protesto edildi

Jineoloji dergisi editörü ve akademisyen Nagihan Akarsel'in katledilmesine ilişkin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde eylemler yapıldı. Yapılan açıklamalarda saldırının kadın iradesine dönük olduğu belirtildi.

Dün Süleymaniye'de evinin önünde katledilen Nagihan Akarsel'e ilişkin Şehit Aileleri Meclisi Kadın Komiteleri birçok kentte açıklama yaptı. Qamişlo'da yapılan açıklamayı Şehit Aileleri Meclisi adına Lina Yusif okudu.

PKK önderi Abdullah Öcalan'a dönük düzenlenen 9 Ekim uluslararası komplonun yıldönümü hatırlatılan açıklamada "Komployla Kürt halkının iradesini bastırmak istediler. Başaramadılar. Şimdide esareti, haksızlığı kabul etmeyen kadınlar hedef alınıyor" denildi.

Kadınların iradesini yenemeyeceklerini vurgulayan Lina Yusif şunları ifade etti: "Şehit Aileleri Meclisi Kadın Komiteleri olarak tüm bölgelerde özgür kadınlara yönelik saldırıları kınıyoruz. Nasıl ki İran'da Jina Eminî, Rojava'da Zeyneb Sarûxan hedef alındıysa, şimdi Güney Kürdistan'da insan hakları savunucusu arkadaşımız Nagihan Akarsel hedef alındı.Tüm insan hakları örgütlerini ve Güvenlik Konseyi'ni bu faşist hükümetlerin işlediği cinayetleri durdurmaları için baskı yapmaya çağırıyoruz. Hepimiz Jina, Zeynep ve Nagihan Akarseliz."

Şehit Aileleri Meclisi KadınKomiteleri Nagihan Akarsel'in katledilmesine ilişkin Dêrik, Girkê Legê, Çilaxa, Amûdê, Til Berak ve Til Hamîs'te de basın açıklamaları gerçekleştirdi.