19 Nisan 2024 Cuma

Nagihan Akarsel katledildiği yerde anıldı

Jineoloji Araştırmaları Merkezi üyesi, gazeteci ve akademisyen Nagihan Akarsel, Süleymaniye'de katledildiği yerde anıldı. Kadınlar, mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Jineoloji Araştırmaları Merkezi üyesi, gazeteci ve akademisyen Nagihan Akarsel, Süleymaniye'de katledildiği yerde Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), kadın aktivistler tarafından anıldı. Akarsel'in katledildiği yerde mumlar yakıldı.

Anmada RJAK adına konuşan Sara Reza, kadınların tüm dünyada erkek egemenliğine karşı mücadele ettiği bir zamanda Nagihan Akarsel'i andıklarını söyledi. Kadınların özgürlük mücadelesi yürüttüğünü vurgulayan Reza, "Kadın mücadelesi sadece Kuzey Kürdistan'da değil Doğu Kürdistan ve Rojava'da da başat mücadele haline gelmiştir" diye konuştu.

"Jin, jiyan, azadî" sloganının tüm dünyaya yayıldığını kaydeden Reza, "Şehit Nagihan Akarsel de Kürdistanlı kadınların çalışmalarını bir araya getirmek için mücadele etti. Nagihan'ın şehit edilmesi mücadelemizi durduramayacaktır. Şehitlerimize, mücadelemizi sürdürme sözü veriyoruz" dedi.