25 Nisan 2024 Perşembe

Müzeyyen'i katleden Doğan Demir hakkında şikayetlere rağmen önlem alınmamış

İHD Batman Şubesi Kadın Komisyonu, Batman'da kendisinden ayrılan Sultan Bulut ve Müzeyyen Bulut'a silahlı saldırıda bulunan Doğan Demir'e ilişkin 7 şikayet olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını kaydetti. Süreci takip edeceklerini belirtti. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi Kadın Komisyonu, Batman merkez Çamlıtepe mahallesinde 16 Kasım 2021tarihinde sabaha karşı Sultan Bulut'un ve kardeşi Müzeyyen Bulut'un misafir kaldıkları evde silahlı saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı. 

Sultan Bulut'un ayrıldığı Doğan Demir'in saldırıyı gerçekleştirdiği hatırlatılan açıklamada, Sultan Bulut'un yedi kez karakola şikayette bulunduğu ancak herhangi bir önlem alınmadığı vurgulandı. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi olarak, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralı Sultan Bulut'un akrabalarıyla yaptığımız görüşmede, yaralı Sultan Bulut'un hayati tehlikesinin devam ettiği, silahlı saldırı neticesinde vefat eden Muzeyyen Karabulut'un naaşının ise defnedilmek üzere İzmir'e gönderildiği, öğrenilmiştir.

Cinayet zanlısı Doğan Demir'in ise hala yakalanmamış olması ve yaralının kaldığı yoğun bakım ünitesi önünde cinayet zanlısı Doğan Demir'in akrabalarının bulunması saldırı mağduru Sultan Bulut'un can güvenliği bakımından tehlike yaratmaktadır. Önlem alınmamış olması bizleri endişelendirmektedir.

İstanbul Sözleşmesi'nin tek taraflı feshedilmesinin ardından mevcut yasaların koruyamadığı kadınlar daha da savunmasız hale gelmiş ve kadın katillerini cesaretlendiren bir suç işleme zemini yaratılmıştır. Siyasal kararların yaşam hakkını böylesi ihlal etmesi ‘kadın cinayetleri politiktir' çıkarımının sağlamasıdır. İstanbul Sözleşmesi yaşatır! sloganlarının ölüme karşı bir yaşam çığlığı olduğu hakikati bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyonu ve hak savunucuları olarak en ağır insan hakkı ihlallerinden biri olan yaşam hakkına yönelik yapılan bu saldırıya karşı kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz. Bu vahim olayın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."