5 Mayıs 2024 Pazar

Mutlak Tozun'un cenazesi memleketine uğurlandı

30 yıllık tutsaklığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Mutlak Tozun'un cenazesi memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesine uğurlandı.

Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesinde tutsakken rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılıp hakkında şartlı tahliye kararı verilen Mutlak Tozun, ailesi tarafından getirildiği Van'da tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. 30 yıl tutuklu kaldığı hapihanesinden ölüm sınırına gelince tahliye edilen Tozun'un yaşamını yitirdiği haberi üzerine kaldığı hastanenin önü doldu taştı.

Ailesi, yakınları, hapishane arkadaşlarının yanı sıra DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan, partinin Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneğine (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) yöneticileri de hastane önüne gelip aileye baş sağlığı diledi.

İlerleyen saatlerde Tozun'un hastane morgundan alınan cenazesi memleketi olan Ağrı'nın Patnos ilçesine uğurlandı. Cenaze aracına kalabalık bir konvoy eşlik etti.