5 Mayıs 2024 Pazar

Müslüme'nin yaşamını yitirmesine ilişkin yürütülen soruşturmada bir tutuklama

Cansız bedeni on gün sonra bulunan 3 yaşındaki yörük kızı Müslüme'nin dedesi Hasan Yağal yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. 

Hayatını kaybeden 3 yaşındaki Müslüme'nin dedesi, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. 

Karaman'dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım'da Gülnar'a gelen yörük Yağal ailesinin 6. çocuğu olan Müslüme, kaybolmuştu. 10 gün sonra Müslüme'nin cansız bedeni çadırın kurulduğu noktaya 7 kilometre ileride çıplak bir şekilde bulunmuştu.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi'ne götürülen Müslüme'nin cansız bedeni otopsi işlemlerinin ardından Müslüme'nin cenazesi Karaman'da toprağa verildi.

Müslüme'nin cansız bedeninin bulunduğu gün, aile üyeleri ifade için Jandarma Karakolu'na götürüldü. 3 gün gözaltında kalan baba Mehmet, anne Selvi Yağal, kardeşler ve dede Hasan Yağal dün adliyeye sevk edildi.

Anne, baba ve kardeşlerinin aralarında bulunduğu 7 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Dede Hasan Yağal ise tutuklan talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan dede Hasan Yağal, tutuklanarak cezaevine gönderildi.