25 Nisan 2024 Perşembe

Müslim: Bizi terörist olarak görmeyen herkesle terörle mücadelede işbirliği yaparız

YPG ve DSG'nin İdlib'de olası operasyonlara katılmasıyla ilgili konuşan TEV-DEM Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Müslim, "Bizi terörist olarak görmeyen herkesle terörle mücadelede işbirliği yaparız" dedi.
YPG ve DSG'nin İdlib'de olası operasyonlara katılmasıyla ilgili K24'e konuşan TEV-DEM Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Müslim, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon ile anlaşmaları olduğunu belirtti. Müslim, "Uluslararası koalisyon ile anlaşmamız, teröre karşı mücadelede işbirliği çerçevesindedir. Bize göre, Suriye topraklarında olan tüm terör güçleri bizim için tehlike arzediyor ve bizim o güçlerle savaşmamız gerekir" dedi.
 
İdlib'de mevcut silahlı grupların, Rojava'da kendilerine karşı da savaştığını belirten Müslim, "Şimdi de hepsi Efrîn'de, Efrîn'i işgal etmiş durumdalar. Bu güçlerin Efrîn'den ve tüm Suriye topraklarından çıkarılması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
 
"Bizi terörist olarak görmeyen herkesle terörle mücadelede işbirliği yaparız" diyen Salih Müslim, "Bize siyasi dayatmada bulunmamaları şartıyla herkes işbirliği yaparız. (Suriye rejimi) Ama bize siyasi şartlar koşup, bizi terör veya çete olarak görürlerse, bunu kabul etmeyiz" diye belirtti.