2 Mayıs 2024 Perşembe

Müsilaj tehdidi sürüyor

İktidarın "müsilaj bitti" propagandasına rağmen, yüzeyde görünmese de deniz altında deniz salyası tehdidi sürüyor. Balıkçılar, ağlarına salyanın takıldığını ve kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Marmara Denizi'nde ortaya çıkan ve balıkların deniz salyası olarak adlandırdığı müsilajın etkisi, iktidarın "bitirdik" propagandalarına rağmen sürüyor. Müsilaj yüzeyde temizlense de Marmara Denizi'nin derinliklerinde devam ediyor.

Mudanya'da balıkçılık yapan Balıkçılar Derneği Başkanı Çetin Ateş, Duvar'a konuştu. Denizin her yerinde müsilaj olmadığını fakat lokal bölgelerde atılan ağlarda salya çektiklerini söyleyen Ateş, ağların kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Müsilaj olmadan önce denizde balık veriminin daha fazla olduğuna dikkat çeken Ateş, müsilajın denizde balık bırakmadığını kaydetti. Ateş, şöyle devam etti: "Attığımız ağları kaldıramıyoruz. Balıkçılar ekonomik olarak zarar görüyor. Bunun yanında, denizde balık kalmadı. Bazı deniz canlıları kayboldu. Mesela yengeç burada çok çıkardı. Keza denizyıldızları aynı şekilde, hepsi öldü. Bir tane bile denk gelmiyor. Kıyılarda küçük istavrit var. Büyük balık göremiyoruz. Biz uzman değiliz, nedeni tam bilemesek de bütün bunlar müsilajdan sonra oldu."