19 Mayıs 2024 Pazar

Müsilaj çalışması da Erdoğan'dan talimat bekliyor

Marmara Denizi'nde müsilaj tehlikesi artarken valilerin Erdoğan'dan talimat gelmeden hareket etmediği ortaya çıktı. 

Marmara Denizi ölüme mahkum edilmiş durumda. Aylardır yandaş basın haricinde tüm TV ve gazetelerde çarşaf çarşaf yer alan ve bilim insanlarının her gün açıklama yaparak Marmara Denizi ölüyor diye yakındığı bir ortamda Valiliklerin harekete geçmek için AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat bekledikleri ortaya çıktı.

Yeni Yaşam'ın haberine göre Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, deniz salyası olarak bilinen müsilajla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Şunu belirtmek isterim ki devletimizin bütün kurumları Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konuda harekete geçmiştir. İlimizde de biz gerekli çalışmaları yapıyoruz ve takip ediyoruz" dedi. Vali Şıldak aldıkları talimat sonrası harekete geçerek, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Balıkesir İl Tarım Müdürü Erkan Alkan ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Erdinç Veske'den müsilaj konusunda bilgi aldığı öğrenildi.

Erdek'te müsilaja ilişkin incelemeler yaptığını belirten Şıldak, "Bu sorun balıkçılıktan turizme kadar deniz bitkilerinin yaşamına kadar pek çok konuyu etkileyen geniş bir meseledir. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımız bir toplantı düzenleyecek. Bu toplantıda ilgili kurum kuruluşlar ve akademisyenler görüşlerini belirtecekler. Bir kısmı yüzeyde hala bulunmakla birlikte bir kısmının da dibe çöktüğünü görüyoruz. Şunu belirtmek isterim ki devletimizin bütün kurumları Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konuda harekete geçmiştir. İlimizde de biz gerekli çalışmaları yapıyoruz ve takip ediyoruz" diye belirtti. Şıldak'ın müsilaj turuna, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu'nun eşlik etmiş olması müsilajla olan ilgi düzeylerini gösteriyordu.

Ekonomiden dış politikaya, tarımdan suya, içişlerinden mahalle muhtarlığına, aileden okula, kaç çocuk yapılacağından eğitime, sinemadan müziğe, sağlıktan mezarlıklara kadar her konuda karar verici olan Erdoğan'ın talimatı olmadan yaprak kımıldamayan Türkiye'de, halk açlık ve yoksullukla boğuşup ekosistem kan ağlarken seyreden devlet yapısı tek bir insanın insafına terk edilmiş durumda. Marmara Denizi can çekişirken bu durumu yaratanların sorunu çözme kabiliyetlerinin olamayacağı açıkça görülebiliyor. Marmara'ya sanayinin tüm atıklarının salınmasına göz yumanlar, Tekirdağ'da deniz ortasında petrol ve doğal gaz sondajı yapılmasını destekleyen bir iktidarın müsilaj konusunda yapacakları Vali Şıldak'ın açıklamalarından anlaşılabiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsilajın doğal bir olay olduğunu açıklarken gelecek günlerde toplanacaklarının duyurulması Marmara'nın idam fermanı olacaktır.