21 Mayıs 2024 Salı

Munzur Çevre Derneği: Ali Ekber Barmağıç serbest bırakılsın

Munzur Çevre Derneği, İHD İstanbul Şubesi'nde yaptığı açıklamada Ali Ekber Barmağıç'ın serbest bırakılmasını istedi. Ekoloji mücadelesinin baskılarla engellenmeyeceği belirtilen açıklamada, doğayı ve yaşam mücadelesinin devam edileceği kaydedildi. 

Munzur Çevre Derneği, başkanları Ali Ekber Barmağıç'ın gözaltına alınmasına ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde açıklama yaptı. 

Basın açıklamasını okuyan Munzur Çevre Derneği YK Üyesi Ali Baba Ben, Munzur Çevre Derneği Başkanı Ali Ekber Barmağıç'ın 30 Haziran günü keyfi bir şekilde çalıştığı iş yerinden gözaltına alındığına dikkat çekerek, dernek üyelerine yönelik uzun süredir baskı, tehdit ve keyfi gözaltıların yapıldığını söyledi.

Ali Ekber Barmağıç'ın ormanların, suların, toprağın sömürüye ve talana açılmasına tavır almaktan, doğaya ve yaşam alanlarına karşı işlenen suçlan teşhir edip mücadele ettiğini belirten Ben, "Munzur Çevre Derneği olarak doğanın ve yaşam alanlarının talan edilmesine karşı sürdürdüğümüz mücadele suç parantezine sokulamayacak kadar meşrudur. Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Ekber Barmağıç gözaltına alınmasıyla çevre ve yaşam savunucularına, derneğimizin emektar üyelerine verilmek istenen göz dağıdır, bu nedenledir ki hükümsüzdür. Doğayı ve yaşamı savunmaya, rant projelerine, talana ve sömürüye karşı koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Son olarak Ali Baba Ben, ekoloji mücadelesinin baskı ve gözaltılarla susturulmayacağını belirterek, Ali Ekber Barmağıç derhal serbest bırakılmasını istedi.