17 Mayıs 2024 Cuma

Munya Xalil: Kadın düşmanlarına karşı direneceğiz

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşı açıklama yapan Devrimci Genç Kadınlar, çeteleri tarafından esir alınan YPJ savaşçısı Çiçek Kobane'ye yapılan işkenceyi protesto etti, "Kadın düşmanlarına karşı direneceğiz" dedi.

Qamişlo kentinde bir araya gelen Devrimci Genç Kadınlar, Kuzey ve Doğu Suriye işgal saldırısında kadın savaşçılara yönelik işkencelere ilişkin açıklama yaptı.

Qamişlo'da bulunan Sony kavşağında bir araya gelen Devrimci Genç Kadınlar ve Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri "Biji berxwedana Rojava, katil Erdoğan" sloganları attı.

Direnişte yaşamını yitiren savaşçıları anan Devrimci Genç Kadınlar üyesi Manya Xalil, "Bugün büyük bir direniş ortaya konuluyor" dedi.

İşgal saldırıları ile bir çok insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya kalındığını söyleyen Xalil, "Serekaniye ve Gre Spi'de kadın savaşçıları özel olarak hedef seçiyor. İşgalci çeteler ahlaksız saldırılar gerçekleştiriyor. Bunun örneği şehit düşen YPJ savaşçısı Amara'nın cansız bedeni üzerinde yaptıklarıdır. Sadece bununla da yetinmeyen çeteler Kürt siyasetçi Hevrin Xelef'i işkence ile katlettiler. Şimdide genç YPJ savaşçısı Çiçek Kobane'yi yaralı şekilde insanlık dışı bir biçimde esir aldılar. Biz genç kadınlar olarak bu insanlık dışı saldırıları asla kabul etmiyoruz. Bu saldırılara karşı sonuna kadar direneceğiz" dedi.