6 Mayıs 2024 Pazartesi

Mülteci çocuğa cinsel istismarda bulundu, 22 gün sonra tahliye edildi

Çorum'da bir firmanın satın alma müdürü Mehmet Lastikçi, çöp toplayan mülteci çocuğa cinsel istismarda bulundu. Şikayet üzerine gözaltına alınan ve tutuklanan Lastikçi, 22 gün sonra serbest bırakıldı. 

Çorum'da bir firmanın satın alma müdürü olan 51 yaşındaki Mehmet Lastikçi, çöp toplayan mülteci Y.H.F.A.S isimli erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre olay, kimliği açıklanmayan görgü tanığı bir kadının ihbarı ile ortaya çıktı. Olayın yaşandığı 29 Temmuz günü, bir esnafın yanına giden kimliği belirsiz kadın, Lastikçi'nin mülteci H.F.A.S isimli kağıt toplayıcısına cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Mehmet Lastikçi'yi gözaltına aldı.

MEHMET LASTİKÇİ 22 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI
Polisteki ifadesinden sonra adliyeye çıkartılan Lastikçi tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Hapishanesi'ne gönderildi. Lastikçi, 22 gün hapishanede kaldıktan sonra  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Suriyeli mülteci bir ailenin üç çocuğundan biri olan Y.H.F.A.S, Çorum Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadede, Mehmet Lastikçi tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti.

SANIK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Cinsel istismar sanığı Mehmet Lastikçi ise çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde yaptığı savunmada, suçu işlemediğini iddia etti.