19 Mayıs 2024 Pazar

Mülkiyeliler Birliği: SBF'de eleştirel gelenek tasfiye ediliyor

Mülkiyeliler Birliği, Ankara Üniversitesi SBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın üniversiteyle ilişiğinin kesilmesi kararının geri alınması çağrısı yaptı.

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu, Birlik üyesi de olan Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın Ankara Üniversitesi SBF öğretim üyeliğinden uzaklaştırılmasına karşı açıklama yaptı. Açıklamada, Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın üniversiteyle ilişiğin kesilmesi, "Mülkiye'yi bir kurum olarak var eden eleştirel geleneğin tasfiyesinin yeni bir adımı" olarak nitelendirildi.

Kayıran'ın, akademik özgürlüklere karşı girişilen yoğun saldırının ve tasfiyenin karşısında dirençle durduğu, sorumluluk aldığı ve insan, doğa ve toplum yararına bilimi savunduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Doçentlik kriterlerini karşılamış ve doçent unvanı almış bir akademisyenden, daha düşük unvanlı bir kadronun, yani çalıştırıldığı bir alt kadro olan 'Dr. Öğretim Üyeliği' kadrosunun kriterlerini karşıladığını gösterir dosya istenmiştir. Söz konusu kadroya yeniden atanması için kendisinden istenen dosyayı, bu dosyanın bir doçentten istenmesinin hukuksuzluğunu ortaya koyarak vermemiştir" denildi.

Açıklamada "Mülkiyeliler Birliği olarak bu haksız ve hukuksuz kararın derhal geri alınmasını talep ediyor, geri alınmadığı takdirde başlayacak hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Üyelerimizi Fakültemizde yaşananları daha yakından izlemeye ve sürecin takipçisi olmaya davet ediyor, bu kararın karşısında durmaya çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.