25 Nisan 2024 Perşembe

Mülkiyeli öğrenciler: Bugünden itibaren yürümeye başlıyoruz

Mülkiyeli öğrenciler, üniversitelerde baskı ortamından muzdarip olduklarını belirterek, "Bugünden itibaren yürümeye başlıyoruz. Layık olduğumuz özerk, demokratik üniversiteye sahip olana kadar da durmayacağız" dedi.

Mülkiyeli öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu'ya yönelik eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

"Geçtiğimiz günlerde iktidarın üniversitelere müdahalesinin bir örneğini daha gördük" denilen açıklamada, "Biz Mülkiye öğrencileri olarak bu baskıcı müdahaleleri okulumuzun geçmişinden ve bugününden tanıyoruz. Mülkiye Dayanışması, böyle bir ortamda Mülkiyeli öğrencilerin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Sorunumuz bir; üniversitemizde sesimizin kısılmasından ve yaratılmaya çalışılan baskı ortamından muzdaribiz. İktidarın üniversitemiz üzerinde yıllardır süren baskılarına karşı sesimizi daha da yükseltme ihtiyacı duyuyoruz."

"Bugünden itibaren yürümeye başlıyoruz" denilen açıklamada, "Layık olduğumuz özerk, demokratik üniversiteye sahip olana kadar da durmayacağız. Bugünlerde de görüyoruz ki yürüyüş kolektif bir bilinç ve dayanışma olmadan mümkün değil. Bütün sıra arkadaşlarımızı bu dayanışmayı büyütmeye, beraber yürümeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.