19 Mayıs 2024 Pazar

Mülkiye öğrencileri: Bu kez cübbeleri çiğnetmeyeceğiz

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde bulunan öğrenci toplulukları, Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın fakülteden uzaklaştırılmasına ilişkin yaptığı eylemde "Bu kez cübbeleri çiğnetmeyeceğiz" dedi.

Mülkiye Dayanışması, AÜ Emek Topluluğu, AÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu, AÜ Yenilikçi Düşünce Topluluğu, Mülkiye Kadın ve LGBTİ+ Dayanışması, Uluslararası İlişkiler ve İşletme bölümleri ferman ekipleri yaptıkları açıklamada, Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın Ankara Üniversitesi (AÜ) ile ilişiğinin kesilmesine dair AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde eylem yaptı.

Geçmişteki benzer kararların da Meltem Kayıran'ı okuldan uzaklaştıran kararın da özgür ve eleştirel bir akademiye tahammülü olmayanların kararı olduğu belirtilen açıklamada, "Bu kararlar Mülkiye'nin tarihine, geleneğine, akademisine, öğrencisine, emekçisine yani Mülkiye'nin kendisine karşı yapılmış saldırılardır" denildi. Açıklamada, "Kayyum dekana, kayyum rektöre saraya sesleniyoruz: Bu kez cübbeleri çiğnetmeyeceğiz. Kapattığınız tüm kapıları tek tek açacağız" denildi.