9 Mayıs 2024 Perşembe

Muharrem İnce Hakkari'de tekçiliği savundu

Hakkari'de düzenlenen mitingde konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Erdoğan'ın kinayeli şekilde 'Yarın Hakkari'ye gittiğinde orada Türk bayrağı olacak mı?' Ben de 'tabii ki olacak' dedim. Olayları doğru tespit edelim. Tek olan şeyler bir grubun olamaz hepimizin olur. Bayrak tektir" diye konuştu.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Hakkari'de miting düzenledi. Katılımın azlığı ile dikkat çeken mitingde konuşan İnce, Türkiye'nin barışa, kardeşliğe, demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacının olduğunu ve bunu gerçekleştireceklerini belirterek, "Sayın Erdoğan ile akşam memleketin sorunlarını konuştuk. Bana sorduğu bir soruyu açıklamam lazım. Bana dedi ki kinayeli şekilde, 'Yarın Hakkari'ye gittiğinde orada Türk bayrağı olacak mı?' Ben de 'tabii ki olacak' dedim. Olayları doğru tespit edelim. Tek olan şeyler bir grubun olamaz hepimizin olur. Bayrak tektir" diye konuştu.
 
İNCE: KÜRT SORUNUNU '3B' İLE ÇÖZECEĞİZ
 
Konuşmasında Kürt sorununu ahlak sorunu olarak ele alan İnce, "Sorunumuz Kürt sorunu. Açık yüreklilikle diyeceğiz. Kürt sorunu nedir? Bir siyasal ekonomik kültürel sorundur. Asıl Kürt sorunu bir ahlak sorunudur. Politikacı Diyarbakır'a gelir burada güzel laflar eder. Sonra geçer başka yere bunları unutur, bambaşka adam olmuş" diyerek sürdürdü.
 
Kürt sorununu '3B' ile çözeceğiz diyen İnce, "Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Sokaklarda, meydanlarda barışacağız. Gönül köprüleri" kurarak çözeceklerini iddia etti.
 
Mal varlığı ile ilgili açıklamada bulunan İnce, görüştüğü Demirtaş'ın teklifini aktardı: Bütün adaylar sırayla bir hafta hapiste yatsın, adil olsun.
 
Burada bir güreş var. Birinin eli bağlıyken güreş olur mu? Ahmet Türk, tutukluyken milletvekili adayı oldu ve serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz kardeşim. Gelsin yarışsın. Ben onun partisine oy verecek değilim. Ama adaletsizlik, istemem" şeklinde konuştu.