5 Mayıs 2024 Pazar

Muğla'da ağaç katliamı: Sesimizi duyun, doğamız kirlenmesin

Salgına rağmen doğayı katletmeyi sürdüren projeler devam ediyor. Muğla'da Çıtlık Ormanlarında bugün ağaç kıyımı başladı. Bölge halkı kesimi engellemek için Çıtlık'a akın ederken, Muğla Valisi Civelek de kesimin durdurulması için yetkililere çağrı yaptı.

AKP'nin rant ve doğa düşmanı politikaları koronavirüs salgını dinlemiyor. Muğla Ula'ya bağlı Çıtlık mevkiinde orman katliamı yaşanıyor. Bölge halkı ağaç kıyımına engel olmak için mücadele ediyor.

Kesimi engellemek için Çıtlık Ormanı'na giden bölge halkı dayanışma çağrısında bulunuyor.

MUÇEP: SESİMİZİ DUYUN
Ağaç kıyımı videolarını sosyal medya hesabından paylaşan Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), "Yöre halkı kesimi durdurmak için mücadele ediyor. Ağaçlarımız kesilmesin, doğamız kirlenmesin, sesimizi duyun" diyor.

Açıklama yapan Muğla Valisi Esengül Civelek de daha önce Karabörtlen Orman İşletme Şefliği tarafından 30 hektar yetişkin orman alanını endüstriyel plantasyon alanı olarak belirlendiği ve kesim ihalesi yapıldığını söyledi.

MUĞLA VALİSİ: KESİM İVEDİLİKLE DURDURULSUN
Bölge halkı olarak projenin uygulanmasına ve kesime karşı olduklarını ve projenin iptali için Karabörtlen Orman İşletmesine verilen dilekçelere cevap dahi verilmediğini ifade eden Civelek, yetkililere şu çağrıyı yaptı: "Muğla Valiliği olarak yurttaşların bireysel çıkar hedeflemeyen çığlığına kulak vermezini ve yaşadığımız sürecin hassasiyetini de gözeterek Çıtlık Ormanlarının keslimesi ile ilgili bu şikayetimi dikkate almanızı, kesimi ivedilikle durdurmanızı talep ediyorum."