4 Mayıs 2024 Cumartesi

MSGSÜ'de 'Erdoğan'ın savaşına hayır' diyen gençlere soruşturma

Mimar Sinan Üniversitesi'nde “Erdoğan'ın savaşına hayır” pankartı astıkları iddiasıyla üniversite öğrencilerine soruşturma açıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat fakültesi öğrencileri, AKP'nin Suriye'deki savaş politikalarını protesto etmek amacıyla Mart ayında “Erdoğan'ın savaşına hayır” yazılı pankart astı. Savaşı protesto eden öğrencilere üniversite yönetimi tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturma tebliği esnasında polisin yönlendirmesi ile açılan bir soruşturma olduğu belirtilirken, öğrencilerden ifadeleri yazılı olarak istendi. 

"Üniversiteye atanan kayyum rektör Handan İnci ile birlikte okula, sınıflara ve derslere 'üniversitenin polislerinin' girdiğini" söyleyen gençlere, "Pankart asma eyleminin gerçekleştirildiği gün ve saatlerde Bomonti kampüsünde miydiniz? Olay günü Bomonti kampüsündeki sınıfta pankart açma eyleminde bulundunuz mu? Gerçekleştirilen eyleme ilişkin sosyal medyada dolaşan ve sizinde görüntülerinizin olduğu video kaydı hakkında söyleyecekleriniz nelerdir? İlgili videoyu sosyal medyaya siz mi yüklediniz?" şeklinde sorular yöneltildi.