2 Mayıs 2024 Perşembe

MSD: Türk devletinin saldırılarının sorumlusu Rusya'dır

Türk devletinin saldırıların sorumlusunun Rusya olduğunu belirten MSD, başta ABD olmak üzere uluslararası koalisyonun saldırılar karşısında tutum alması gerektiğini söyledi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan Demokratik Suriye Meclisi (MSD), saldırıların sorumlusunun Rusya olduğunu belirtti.

MSD'nin açıklamasında "Türk devleti son dönemde Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik düşmanca saldırılarını arttırdı. DSG güçlerini ve sivillere ait araçları hedef alacak kadar gözü kararan Türk devleti, şimdiye kadar onlarca kişiyi katletti. MSD olarak Türk devletinin terörist saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıların sorumluluğu Rusya federal hükümetindedir. Rusya hükümeti ve Suriye'de bulunan güçlere bu saldırıları kınama çağrısında bulunuyoruz. Bölgede ateşkesin garantörü olduğunu iddia eden Rusya, Türk devletinin işlediği suçlara artık dur demelidir" denildi.

Türk devletinin insanlık dışı saldırılarından ciddi bir şekilde hesap sorulmadığı için Türk devletinin daha da cesaret aldığı ifade edilen açıklamada, "Bu cesaret Türk devletinin bölgenin güvenliğini tehdit etmesine ve dünyada terörün yayılmasına neden olmaktadır. Saldırılar Türk devletinin bölgede büyük bir kriz çıkarmaya çalıştığını da göstermektedir. Bu nedenle MSD olarak DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyonu saldırılar karşısında ciddi bir tutum almaya davet ediyoruz. Uluslararası kamuoyunu da bu saldırılardan hesap sorması için harekete geçmeye çağırıyoruz. Türk devletinin uluslararası hukuku ayaklar altına alan saldırıları bütün dünyanın güvenliğini tehdit etmektedir" die kaydedildi.