20 Mayıs 2024 Pazartesi

Mor Dayanışma'dan 8 Mart çağrısı: Sizin değil bizim kararımız

"Sizin değil bizim kararımız" sloganı ile 8 Mart'a çağrı yapacaklarını kaydeden Mor Dayanışma Sözcüsü Baklacı; yasaklamalara, baskıya, zorbalıklara, cezasızlığa, erkek egemenliğine, erkeklere verilen tüm yetkilere karşı kadın gücünü ve iradesini yükseltmek için 8 Mart'ta bulundukları her yerde sokaklarda olacaklarını söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne giderken sokağı dolduran kadınlar, tüm saldırılara karşı geri adım atmayarak kadınları birlikte mücadelesini örgütlüyor.

2021 yılı 8 Mart'ına ilişkin konuşan Mor Dayanışma Sözcüsü Cemile Baklacı, artan kadın katliamlarına, kadına yönelik şiddete karşı cezasızlık politikasına karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

'KADIN MÜCADELESİNİ YÜKSELTECEĞİZ'
Mor Dayanışma Sözcüsü Cemile Baklacı, bu yıl ki 8 Mart'a artan kadına yönelik şiddet, kadın katliamı ve kadın katillerine uygulanan cezasızlık politikaları, kadınların ve haklarının önemsenmediği, kayyum saldırıları ile iradelerinin tanınmadığı koşullar altında yürüdüklerini söyledi. Baklacı, kadınlar olarak tüm bu saldırılara karşı kadın mücaelesini yükseltmek çağrısı ile 8 Mart'a gideceklerinin altını çizdi.  

'SİZİN DEĞİL BİZİM KARARIMIZ'
"Sizin değil bizim kararımız" sloganı üzerinden çağrı yapacaklarını belirten Baklacı, şöyle devam etti: "Kadın kurumları ile birlikte sokakta olacağız. Hem Kadın Platformu ile birlikte 5 Mart'ta yapılacak kadın buluşmasına katılacağız hem de 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılacağız. Yasaklamalara, baskıya, zorbalıklara, cezasızlığa, erkek egemenliğine, erkeklere verilen tüm bu yetkilere karşı kadın gücünü ve iradesini yükseltmek için 8 Mart'da bulunduğumuz her yerde sokaklarda olacak, alanları dolduracağız."