25 Nisan 2024 Perşembe

Mola ve Abdullah ile dayanışma açıklaması

Taciz, cinsel saldırı, mobbing ve şiddete karşı mücadele edeceklerini kaydeden Oyuncular Sendikası, Musa Orhan'ın avukatları tarafından hedef gösterilen Mola ve Abdullah ile dayanışma içinde olacaklarını kaydetti. 

Oyuncular Sendikası, Batman'da İpek Er'e günlerce sistematik tecavüz işkencesine maruz bırakan ve intihara sürükleyerek ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdiği için Orhan'ın avukatı tarafından hedef gösterilen üyeleri Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah için açıklama yaptı. 

Söz konusu davayı takip edildiği belirtilen açıklamada, "Kamuoyunda infial yaratan ve vicdanımızı yaralayan bu dava hakkında söylenecek çok söz var. Üyelerimiz Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah başta olmak üzere davayı takip eden bu konuda söz söyleyen tüm meslektaşlarımızın yanındayız .Kadınların yaşam hakkı gasp edildiği sürece bu ses daha da çoğalacak. Taciz, cinsel saldırı, mobbing ve şiddet bitmediği sürece de durmayacağız" denildi. 

Mola ve Abdullah ve tüm üyeler ile her aşamada yan yana durarak dayanışma içinde olunacağı kaydedilen açıklamada, "Artık adalet bekliyoruz" vurgusu yapıldı.