26 Nisan 2024 Cuma

MLKP/FESK gerillası Gerçek son yolculuğuna uğurlandı

Dersim'de TSK'nın savaş uçaklarının bombardımanında ölümsüzleşen MLKP gerillası İrfan Gerçek (Baran Munzur) son yolculuğuna uğurlandı. Gazi Mahallesi'ndeki törende ÖTSP adına yapılan konuşmada, "İrfan yoldaştan bize kalan en büyük miras onun mütevaziliği, emekçiliği, yoldaş sevgisidir" denildi. ESP adına yapılan konuşmada ise Gerçek'in mücadelesi ile tüm halklara "kavgayı büyütme" mesajı verdiği kaydedildi.
Dersim'de TSK'nın savaş uçaklarının bombardımanında ölümsüzleşen  MLKP/ FESK gerillası İrfan Gerçek (Baran Munzur) son yolculuğuna uğurlandı.
 
Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan dün İstanbul'a getirilen Gerçek'in naaşı Gazi Mahallesi Cemevi'ne getirildi. Cemevi avlusunda yapılan cenaze törenine HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ile HDP, ESP, DBP, Partizan, Halk Cephesi, Emep, Demokratik Alevi Dernekleri, Suruç Aileleri, Cumartesi Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı. Törende "İrfan yoldaş ölümsüzdür", "Dersim şehitleri ölümsüzdür", "Şehitler yaşıyor komünistler savaşıyor", "Dersim'de düşene dövüşene bin selam", "Şehit namırın" sloganları atıldı. 
 
'ONUN TARİHİ DİRENİŞ, ONUN TARİHİ KAVGA'
 
Cemevinde yapılan dini törende Gülbeng okundu, Gerçek'in yoldaşları, ailesi ve dostlarından helallik alındı. Törende yapılan açılış konuşmasında Gerçek'in 33 yıllık ömrünün 20 yılını mücadele içinde geçirdiği belirtildi. "İrfan Çelik'in izini sürmüş bir devrimci o" denilen konuşmada, Gerçek'in adını yeni doğanların alacağı belirtildi.
 
Gerçek'in tarih yapıcısı olduğu kaydedilen konuşmada "Onun tarihi direniş, onun tarihi kavga, onun tarihi adanmışlıktır. O Rojava'nın Munzur'u Dersim'in Baran'ı" denildi. Konuşma da devrim şehitleri şahsında İrfan Gerçek'e devrim sözü verildi. 
 
'İRFAN KADAR CESUR OLMAYA HAZIR MISINIZ?"
 
Ardından ÖTSP adına yapılan konuşmada, "İrfan, Yeliz, Şirin'in yoldaşları merhaba. Gazi komutanı Hasan Ocak'ın yoldaşları merhaba. Gazi Mahallesi bir evladını daha sonsuzluğa uğurluyor" denildi.
 
Gerçek'in Gazi Mahallesi'nde uzun yıllar ter döktüğü belirtilen konuşmada, Gerçek'in uzun yıllar demokratik alanda mücadele yürüttüğü ifade edildi, "İrfan bize emeğini miras bırakmıştır. Rojava'da IŞİD barbarlığına karşı savaşmıştır. Dersim dağlarında zafer türküleri yankılanmıştır. Ancak İrfan yoldaştan bize kalan en büyük miras onun mütevaziliği, emekçiliği, yoldaş sevgisidir" denildi. Konuşmada  "İrfan'ın yoldaşları İrfan'a layık birer devrimci olmaya hazır mısınız? Sadece meydanlarda değil görev üstlenmede emekçilikte ve mütevazilikte de İrfan kadar cesur olmaya hazır mısınız? Gözümüzde bir damla yaş yok, içimizdeki öfke kıvılcımı zafer gününde fırtına olup patlayacak. Bugün acıdan dökemediğimiz gözyaşlarımız zafer günü mutluluktan dökülecek, biz kazanacağız" denildi.
 
'UMUDUN VE DEVRİMİN BAYRAĞI OLMAN BİZİ GURURLANDIRDI'
 
Törende, Gerçek'in devrimci tutsak kuzenlerinin mesajı okundu. Mesajda, "İçinden geçtiğimiz şu dönemde mücedelenin ve kavganın işaret fişeği olman hem yoldaşlarımız, hem dostlarımız hem de faşizme karşı can bedeli mücadele yürütenlere, sıra neferlerine yürünecek yolu gösterdi" denildi. Gerçek'in faşizme karşı devrimci mücadeleyi büyüttüğü belirtilen mesajda, "Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini, isyan ve özgürleşme çığlığını duyan, dayatılan mutsuzluğa yenilgi ve karamsarlığa karşı umudun ve devrimin bayrağı olman bizleri ve yoldaşlarını gururlandırdı" denildi. Gerçek'in hiçbir koşulda teslim olmamak gerektiğini öğrettiği kaydedilen mesajda "Hapishaneleden, Rojava'ya Dersim dağlarından emekçi semtlere umudu büyütmeye devrimin türküsünü inatla haykırmaya devam edeceğiz" denildi.
 
'BAYRAĞIN ASLA YERE DÜŞMEYECEK'
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi adına yapılan konuşmada ise Gerçek'in şehadetiyle tüm halklara mesaj verdiği kaydedildi. Mesajda AKP faşizmine karşı direnişin, ortak hareket etmenin yattığı ifade edilen konuşmada, "İrfan direnerek şehit düşmüştür. Umutsuzluğa kaşı yoldaşın eylemi umut olmalıdır. Sana söz, kızıl bayrağı Türkiye ve Kürdistan'ın özgür dağlarına dikeceğiz". denildi. Konuşmada "Rahat uyu yoldaşım emanet ettiğin bayrak asla yere düşmeyecek" denildi.
 
Konuşmaların ardından yoğun polis ablukası ve tacizi altında mezarlığa yüründü. Mezarlık girişinde provakasyon yaratmak isteyen polis iki kişiyi gözaltına aldı. Defin törenin ardından saygı duruşunda bulunan kitle, İrfan'ı alkışlarla son yolculuğuna uğurladı. Törenin ardından gözaltına alınan 2 kişiden biri serbest bırakıldı.