24 Nisan 2024 Çarşamba

MLKP şehitleri Dersim ve Diyarbakır'da anıldı

MLKP şehidi Sağaltıcı ve Tekin, Dersim ve Diyarbakır'da anıldı. Anmalarda, devrimci şiddetin liberal görüş açısıyla mahkum edilmek istendiği bugünlerde devrim mücadelesinde şehit düşenleri anmanın daha anlamlı olduğu ifade edildi. 

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı (Halil Okan Boyuneğmez) ve Ümit Tekin (Çirûsk Azad), Diyarbakır ve Dersim'de anıldı. Anmalarda yapılan konuşmalarda, Sağaltıcı ve Tekin'in mücadele hayatından öğrenilerek, mücadelesinin yükseltileceği sözü verildi. 

DERSİM
Dersim'de çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen anma saygı duruşuyla başladı. Ardından yapılan konuşmalarda şehitlerin mücadele hayatı anlatıldı, onlar gibi olmanın önemine dikkat çekildi. 

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da düzenlenen anma Tekin ve Sağaltıcı şahsında devrime can suyu olanlar anısına saygı duruşuyla başladı. Anmada, yaşanan şehadetlerin tasfiyeci saldırıların yoğunlaştığı bir süreçte yaşandığına dikkat çekildi. Konuşmalarda, "Ümit ve Şenol yoldaşlar bu dönemde, devrimci çizginin büyütülmesinin simgelerindendir" vurgusu yapıldı. 

Konuşmalarda devrimci şiddetin liberal görüş açısıyla mahkum edilmek istendiği bugünlerde devrim mücadelesinde şehit düşenleri anmanın daha anlamlı olduğu ifade edildi. 

Şehit komünistlerin mücadele hayatının anlatımıyla anma sona erdi.