29 Mart 2024 Cuma

MLKP savaşçıları Brüksel'de anıldı

Brüksel'de ölümsüzleşen MLKP savaşçıları anıldı. Anmada, "Her üç yoldaşın anıları mücadelemizde yaşayacaktır" denildi. 

Rojava'da bir görev kapsamında, suikast saldırısında katledilen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı (Halil Okan Boyuneğmez) ve Ümit Tekin (Çirûsk Azad) ile 5 Ağustos'ta ölümsüzleşen Ulaş  Alankuş (Taylan Cevahir) Belçika'nın başkenti Brüksel'de anıldı.

Anma, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Ulaş Alankuş, Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'in mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimine geçildi. Ardından, MLKP Kürdistan'ın Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin için yayımladığı açıklama okundu.

Yapılan konuşmalarda ise Ulaş Alankuş'un Gezi direnişinden Rojava devrimine köprü rolünü üslendiği ve aynı zamanda bir HBDH gerillası olarak 9 Ağustos'ta Gazi Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlandığı hatırlatıldı.

Konuşmada, "Şenol ve Ümit yoldaşlar, faşizme ve sömürgeciliğe karşı Türkiye ve Kuzey Kürdistan'dan ezilenlerin özgürlük ve eşitlik mücadelesine katıldılar. Daha sonra Rojava devriminde her türlü inşaya katılarak, devrimin savunulması ve büyütülmesi için emek verdiler. Her üç yoldaşın anıları mücadelemizde yaşayacaktır" denildi.