1 Mayıs 2024 Çarşamba

MLKP Onur Üyesi İrfan Çelik mezarı başında anıldı

MLKP Onur Üyesi İrfan Çelik mezarı başında anıldı. Çelik'i anan sosyalistler devrim şehitlerinden öğrenerek mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi. 

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 1980 yılında hapishanede katledilen MLKP Onur Üyesi İrfan Çelik'i mezarı başında andı. 

Üsküdar'daki Karacaahmet mezarlığında yapılan anmada, "Onlar gibi yaşayacağız" pankartı açıldı. Sosyalistler, başta İrfan Çelik olmak üzere ömrünü devrim ve sosyalizm mücadelesine adayan ölümsüzler şahsında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu esnasına Adnan Yücel'in, Biz Kazanacağız şiiri hep bir ağızdan söylendi. 

ESP: BAŞ EĞMEYEN BİR KOMÜNİST ÖNDERDİ
ESP adına yapılan konuşmada, İrfan Çelik'in teslimeyete baş eğmeyen, devrimci ve komünist bir önder olduğu vurgulandı. İrfan Çelik'in 60'lı yıllardan katledildiği ana kadar mücadelenin her alanında faşizme karşı mücadele ettiği kaydedilen konuşmada, "Devrimci çalışmanın zorluğu yerine reformculuğun onursuz rehaveti karşısında duran alnı açık, başı dik yürüyen, engin deneyimleriyle yeni görevleri üstlenen devrimci ve komünist bir önderdi" denildi. 

Konuşmada, ser verip sır vermemeyi ilke edinen İrfan Çelik'in işkencehaneyi de bir direniş alanına çevirdiği kaydedildi. 

ÖTSP: ONLARIN YAŞAMI BİZE ÖRNEKTİR
ÖTSP adına yapılan konuşmada ise, Kasım ayının ölümsüzler ayı olduğu hatırlatıldı. "Ölümsüzlerimizin bıraktığı mirası ne kadar sahiplendiğimizi gözden geçiriyoruz" denilen konuşmada, Kasım ayının en önemli kısmının bu olduğu belirtildi. Konuşmada, İrfan Çelik'in en önemli özelliklerinden birinin emekçiliği olduğunu ve günlük pratik yaşam içerisinde kendisine muhakkak iş bulduğu dile getirildi.

ÖTSP adına yapılan konuşmada, İrfan Çelik'in hayatından öğrenilmesi gereken unsurlar olduğu belirtildi. Çelik'in mücadelesine ve yoldaşlarına bağlılık ile yalnız  kalmak ya da parasızlık gibi sorunlar karşısında bahane üretmeden çözüm bulduğunu mücadeleye devam ettiği kaydedilen konuşmada, bu özelliklerin yanı sıra hapishanede gösterdiği direnişin örnek alınması gerektiği vurgulandı. Konuşma, şöyle devam etti: "Biz devrim şehitlerinin bıraktığı mirası öğrenip, onlar gibi yürüyeceğiz diyoruz madem; hayatlarını öğrenmek, onların mutlu anlarını, başarılı-başarısız eylemler sonrası neler hissettiklerini anlamalı ve içselleştirmeliyiz. Onlar birer 'kahramandı'. Ama ulaşılamaz, üstün yetenekli kişiler gelmesin aklınıza, onlar bizim gibiydi; okullarda, fabrikalarda örgütlendi, bizlerle aynı iç çelişkileri yaşadı. Bazen korktular bazen cesurlaştılar. Onların yaşadıkları bize örnektir, bizler de onların hem pratik faaliyetlerini hem de duygu dünyalarını öğrenerek ilerlemeliyiz."

SGDF: ONLARDAN ÖĞRENEREK DAHA GÜÇLÜ DEVRİMCİLİK YARATACAĞIZ
SGDF adına yapılan konuşmada ise Kasım şehitler ayının anlamını kavrayarak yürümek gerektiği kaydedildi ve şu ifadeler kullanıldı: "Daha güçlü devrimcilik yaratarak, işçi sınıfı ve ezilenlere sözümüzü gerçek bir pratik karşılığını örgütleyeceğimiz bir dönem olarak kavramak gerek Kasımı.  Biz onlarca, yüzlerce genç şehit düşen yoldaşlarla tanışmadık bu bir ölümsüzler kervanı, bu kervan büyüyecek, ismini onura taşıyacağımız yoldaşlar olacak çünkü faşizmin saldırıları artarak devam ediyor. Bu saldırılara karşı şehit yoldaşlardan öğrenerek yürüyeceğiz."

İrfan Çelik'in tanıyanların O'nun mücadele hayatını, bağlılığı ve kararlılığını anlattığı konuşmalar sonrası sona eren anmada; "İrfan Çelik yoldaş ölümsüzdür", "Onlara sözümüz devrim olacak", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.