7 Mayıs 2024 Salı

MLKP MK: Halklarımızı işgal ve soykırım saldırılarına set olmaya çağırıyoruz

Türkiye'nin Şengal, Maxmur Mülteci Kampı ile Kandil'e yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yapan MLKP MK, "Başta halklarımızın devrimci ve antifaşist güçleri olmak üzere, bölge ve dünya işçi sınıfını, kadınları, gençleri, yoksulları, ezilenleri, sömürgeciliğe ve faşizme karşı yürüttüğü savaşta, Kürt halkıyla omuz omuza durmaya, işgal ve soykırım saldırılarına set olmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi (MK), Türkiye'nin Şengal, Maxmur Mülteci Kampı ile Kandil'e yönelik işgal saldırısına ilişkin "İşgal ve soykırım saldırıları faşist sömürgeciliğin yenilgisini önleyemez. Özgürlük kazanacak, adalet kazanacak, halklarımız kazanacak!" başlıklı açıklama yaptı.

2020/5 sayılı ve 18 Haziran 2020 tarihli MLKP MK açıklamasında, "Faşist sömürgeci Türk burjuva devleti, teknik, askeri, mali gücünü son sınırına kadar seferber ederek, Kürt ulusunun kolektif hakları uğruna yürütülen mücadeleyi ezmek, Medya Savunma Alanlarını işgal edip, bir soykırım alanına çevirmek için yeni saldırılara girişti. Maxmur'u, Şengal'i, Kandil'i bombaladı. Heftanin'i işgal denemesine başladı" denildi.

İŞGAL SALDIRISI ABD VE NATO HİMAYESİNDE YÜRÜTÜLÜYOR
Bu saldırıların ABD ve NATO himayesinde yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Güney Kürdistan yönetimi, Molla Mustafa Barzani önderliğinde başlatılan mücadeleye tam bir ihanet içinde, faşist sömürgeci Türk sermaye ordusunun ve MİT'in hizmetinde. Irak zavallı bir devlet durumunda. Rusya, Çin gibi emperyalistler ve Ortadoğu'nun halk düşmanı iktidarları soykırım ve sömürgeci işgal saldırılarını susarak alkışlıyorlar. Emperyalist dünya burjuvazisi ve bölgesel sömürgeciler, PKK önderlerinin ve gerilla ordusunun yok edilmesi, Kürt halkının özgürlük ve birlik hakkının, bu uğurda yürütülen mücadelenin kanla bastırılması için lanetli bir işbirliği içinde.

BU SAVAŞ BÖLGE HALKLARIYLA SÖMÜRGECİ REJİM ARASINDAKİ SAVAŞTIR 
"Partimiz, başta Kürdistan, Türkiye, İran, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın komünist, devrimci, antifaşist partileri ve halkları olmak üzere, dünya halklarını, faşizme, sömürgeciliğe, emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadele yürüten tüm parti ve örgütleri, Türk burjuva devletinin sömürgeci, soykırımcı saldırılarına karşı sesini yükseltmeye, direnişe omuz vermeye çağırıyor. Bu, yalnızca Kürt halkıyla faşist sömürgeci Türk burjuvazisi arasındaki, PKK'yle TC arasındaki bir savaş değildir. Bu, bölgenin en ırkçı, en saldırgan, en şovenist, en terörist rejimiyle, bölge halkları arasındaki savaştır. Faşizmle özgürlük arasındaki savaştır. Sömürgecilikle ulusların kaderlerini tayin hakkı arasındaki savaştır.

"Türk sermaye devletinin faşist ve sömürgeci gerçeği yabancın değil. Halepçe soykırımından sonra, vatanının Kuzey parçasına göçetmek zorunda kaldığında, dikenli tellerle çevrili bir esir kampında tutulduğunu unutmuş olamazsın. O kampta, Türkiye ve Irak devletlerinin sömürgeci işbirliğiyle ekmeklere zehir şırınga edildiği, 500 kardeşinin böyle katledildiği hafızandan silinmiş olamaz. Daha dün, Rojava'da, Şengal'de, Güney Kürdistan'ın değişik kentlerinde faşist sömürgeciliğin şefi Erdoğan'ın ve Türk sermaye devletinin daiş'le el ele yeni bir Kürt soykırımı peşinde olduğunu unutmuş olamazsın. Bağımsızlık referandumunda aynı faşist şefin ve aynı faşist sömürgeci devletin sergilediği ırkçılık ve sömürgeci küstahlık belleğinden silinmiş olamaz. Ve 1988'de o dikenli tellerle çevrili esir kampında tutulduğunda, Kuzeyli kardeşlerinin tüm baskı ve zulme rağmen bir dilim ekmeğini seninle paylaşmak için büyük fedakarlıklar sergilediğini unutmuş olamazsın.

GÜNEY KÜRDİSTAN HALKINA ÇAĞRI
"Düşmanının önünde kölece eğilmeni, düşmanla işbirliği yapmanı, sömürgecilerin yeni bir Kürt soykırımı için başlattıkları saldırılar karşısında susmanı isteyenlere nefretle hayır de. Bu Güney Kürdistan halkının onurunu korumanın tek yoludur. Geleceğin Kürt nesilleri tarafından lanetlenmemenin tek yoludur. Bugünkü işbirlikçi para babalarının, ailesel ve kişisel çıkarları için Kürt halkının özgürlük mücadelesine ihanet edenlerin peşinden gitme. Şeyh Mahmud Berzenci'nin, Molla Mustafa Barzani'nin yurtsever duruşunu rehber al!

ONURUNA SAHİP ÇIK
"Sokaklara çık ve vatanının Güney parçasında Kürtlerin mücadeleci güçlerini yok etmek üzere sömürgeci, ırkçı ve insanlık düşmanı bir savaş yürüten faşist sömürgeci Türk sermaye devletinin, Güney Kürdistan'dan, Rojava'dan, Kuzey Kürdistan'dan defolması talebini yükselt. Onuruna sahip çık.

"Irkçı ve inkarcı faşist Türk burjuva devleti, onlarca yıldır, ulusal demokratik hareketi yok etme rüyasından her seferinde kabusla uyandı. Bu kez de öyle olacak. Faşist şeflik rejimi ve şefi, Kuzey Kürdistan'daki sömürgeci egemenliği sonsuz kılmak, Kürt halkını bir daha toparlanamayacağı bir soykırıma uğratmak, sömürgeci egemenliğini Güney Kürdistan ve Rojava'ya genişletmek rüyasından ağır bir kabusla uyanacak. 15 Ağustos ve 1 Haziran atılımlarını yaratmış, 45 bin şehit verme pahasına özgürlük bayrağını ve savaş azmini yüksekte tutmuş PKK'nin direnişi ve devrimci dayanışma karşısında dersini alacaktır.

İŞGAL VE SOYKIRIM SALDIRILARINA SET OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
"Bir kez daha, başta halklarımızın devrimci ve antifaşist güçleri olmak üzere, bölge ve dünya işçi sınıfını, kadınları, gençleri, yoksulları, ezilenleri, sömürgeciliğe ve faşizme karşı yürüttüğü savaşta, Kürt halkıyla omuz omuza durmaya, işgal ve soykırım saldırılarına set olmaya çağırıyoruz.

KASIM ENGİN'İ SAYGIYLA ANIYORUZ
"Bu amansız savaş günlerinde, adanmışlığın ve feda ruhunun güçlü temsilcilerinden biri olarak ölümsüzleşen, PKK Merkez Komitesi üyesi Kasım Engin yoldaşı saygı ve sevgiyle anıyor, özgür Kürdistan ve yeni bir toplum idealini, özgürlük ve sosyalizm kavgasında bayraklaştıracağımıza and içiyoruz."