6 Mayıs 2024 Pazartesi

MLKP Kürdistan: Zelensky ve Putin sosyalizm düşmanlığında ve şovenizmde kardeştir

MLKP Kürdistan Örgütü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgaline ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz Kürdistanlı komünistler tekelci sermayenin çıkarları için girişilen bu savaşı lanetliyoruz. Bu savaşı yürüten taraflar gerici ve haksızdır. Biz Kürdistanlı komünistler, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin ulusal baskıya karşı direnişlerini destekliyoruz. Emperyalist savaşlara ve işgallere hayır. Ulusal baskı ve zulme karşı yaşasın ezilen halkların direnişi. İşgalci güçler Rojava'dan ve bütün Kürdistan'dan defolsun" dedi. 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı. ABD liderliğindeki emperyalist ittifakın İsrail'i koruma, Rusya'yı sınırlama, İran'ı kuşatma, Çin'i durdurma siyaseti izlediği belirtilen açıklamada, bunun bir finans oligarşisi politikası olduğunun altı çizildi.

Varoluşsal kriz içindeki kapitalizm koşullarında bu siyasetin bölgesel ve uluslararası savaşlara yol açması kaçınılmaz olduğu belirtilen açıklamada, kapitalistin ne zaman tıkansa onu açmak için savaşı devreye soktuğu kaydedildi.

MLKP Kürdistan Örgütü'nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Ukrayna'nın NATO üyesi yapılma girişimine Rus emperyalizminin Ukrayna'yı işgal ederek verdiği yanıt bunun son örneğidir. Batılı emperyalistler, Ukrayna'yı Rusya'ya karşı bir piyon olarak öne sürdüler ve emperyalizmin uşağı, oligarkların politik temsilcisi, faşistlerin hamisi Zelensky'yi bir özgürlük savaşçısı olarak lanse ettiler. Bu büyük bir yalandır.

'ZELENSKY FAŞİSTLEŞTİRMENİN SON PATRONUDUR'
Ukrayna'da ulusal güvenlik konseyi başkanlığından başsavcılığa kadar temel bütün devlet kadrolarına faşist Naziler yerleştirildi. Faşist silahlı milisler, devlet bünyesine alınarak resmileştirildi. SSCB'ye karşı savaşta faşist Hitler kuvvetleri ile işbirliği yapan ulusal hainlere 'ulusal kahraman' unvanı verildi. Genelkurmay Başkan Yardımcılığına Nazi aşığı bir faşist getirildi. Azınlık Dil Yasası iptal edilerek Rusça, Romence ve Macarca yasaklandı. Komünizmden Arındırma Yasaları çıkarıldı, komünist semboller ortadan kaldırıldı. Ukrayna uzun zamandır faşistleştirilmektedir. Zelensky bu faşistleştirmenin son patronudur.

'PUTİN RUSYA'YI KAPİTALİST EMPERYALİST BİR İMPARATORLUK YAPMAK İSTİYOR'
Kendisini yeni çar ilan eden Putin liderliğindeki Rusya emperyalizmi, Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini koruma iddiasıyla Ukrayna'yı işgal etme savaşı başlattı. Rusya'nın ezilen halkları koruma iddiası da büyük bir yalandır. İşgal haksızdır, Putin, Rusya'yı kapitalist emperyalist bir imparatorluk haline getirmek istiyor. Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin önce özerklik ardından bağımsızlık ilanları haklı ve meşrudur. Dünyanın neresinde olursa olsun, ulusal baskı ve zulme karşı başkaldırı haklı ve meşrudur.

'ZELENSKY VE PUTİN SOSYALİZM DÜŞMANLIĞINDA VE ŞOVENİZMDE KARDEŞTİR'
Biz Kürtler bunu çok iyi biliyoruz. Donetsk ve Luhansk halklarının Ukrayna devletinin şoven ve faşist politikalarına karşı mücadelesini destekliyoruz. Rusya onları korumak için değil, onların topraklarını kendine katmak için işgale girişti. Ukrayna bir Rus toprağı değil, SSCB'yi oluşturan özgür cumhuriyetlerden biriydi. Ukrayna'yı geri bir tarım ülkesinden gelişmiş bir sanayi ülkesine dönüştüren Rusya değil, sosyalist Sovyetler Birliği'ydi. Zelensky ve Putin sosyalizm düşmanlığında ve şovenizmde kardeştir. Onları savaştıran kapitalist çıkarlardır.

'ROJAVA HALKINI ESAD REJİMİNE BOYUN EĞMEYE ZORLUYOR'
Bu savaşta her iki emperyalist taraf, ABD ve Rusya gibi finans oligarşisinin uşağı Zelensky yönetimi de haksızdır. Donetsk ve Luhansk halkları ise haklıdır.
Rus işgaline karşı özgürlük savaşçılarının hamisi kesilen ABD ve NATO, Türk devletinin Rojava ve Başure Kurdistan'daki işgallerine göz yummaktadır. Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini tanıyan Rusya sıra Rojava'ya gelince onları 'ayrılıkçılar' olarak nitelemekte ve Esad rejimine boyun eğmeye zorlamaktadır. Emperyalistler iki yüzlüdür, onlar tekelci sermayenin politik temsilcileridir ve yalnızca finans oligarşinin çıkarlarını korur, onun için savaşırlar.

'YAŞASIN EZİLEN HALKLARIN DİRENİŞİ'
Biz Kürdistanlı komünistler tekelci sermayenin çıkarları için girişilen bu savaşı lanetliyoruz. Bu savaşı yürüten taraflar gerici ve haksızdır. Biz Kürdistanlı komünistler, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin ulusal baskıya karşı direnişlerini destekliyoruz. Emperyalist savaşlara ve işgallere hayır. Ulusal baskı ve zulme karşı yaşasın ezilen halkların direnişi. İşgalci güçler Rojava'dan ve bütün Kürdistan'dan defolsun."