17 Mayıs 2024 Cuma

MLKP Kürdistan Örgütü: Direnişi büyütecek, Kürdistan'ı savunacağız

AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle başlattığı yeni işgal saldırısına ilişkin açıklama yapan MLKP Kürdistan Örgütü, gerillaya omuz verme çağrısı yaptı. KDP'nin işbirlikçilikten ihanet çizgisine kaydığını belirten MLKP Kürdistan Örgütü, "Kürdistanlı komünistler olarak biz, bulunduğumuz her yerde ve her biçimde işgalcilere karşı Kürt kazanımlarını, devrimci demokratik mevzileri savunmak için direnişi büyüteceğiz, Kürdistan'ı savunacağız" dedi. 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü, AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle 17 Nisan'da Medya Savunma Alanlarına başlattığı işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Kürt özgürlük gerillalarının büyük bir direnişle ilk saldırıları durdurduğu ve püskürtüğü belirtilen açıklamada, 2015 Temmuzu'ndan bu yana Türk sömürgecilerinin siyasi, askeri, ekonomik ve diplomatik bütün araçlarını devreye sokarak Kürt özgürlük mücadelesini ve onun gerillasını tasfiye etmek için Bakur, Rojava ve Başûr'da topyekûn bir tasfiye saldırısına giriştiği kaydedildi. 

'GERİLLA DİRENİŞ DESTANLARI YAZDI'
"Başaramadı. Kürt özgürlük mücadelesine, gerillaya boyun eğdiremedi. Rojava Devrimi'ni ortadan kaldıramadı. Çöktürme planını sonuca ulaştıramadı" diyen MLKP Kürdistan Örgütü'nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "24 Nisan 2021'de Medya Savunma Alanlarını ele geçirme, Şengal ve Mexmur'daki kazanımları tasfiye etme amacıyla NATO ve KDP desteğini de arkalayarak geniş çaplı bir askeri saldırıya girişti. Birkaç haftada gerillayı etkisizleştireceklerini iddia eden sömürgeci güçlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Gerilla direniş destanları yazdı.

'TASFİYE PLANI YÜRÜRLÜĞE KONDU'
Bu yeni işgal girişimi bir yıl önce 24 Nisan'da başlatılan saldırının devamıdır. Gerilla alanları arasındaki bağı kesmeyi amaçlayan bu saldırı ile Kürt Özgürlük Güçleri nefessiz bırakılarak boğulmak isteniyor. Zap ve Metina alanlarını işgal etmek için girişilen bu saldırı ile aynı anda Irak devlet güçlerinin Şengal'de özyönetim güçlerine saldırması, Türk devleti ve uşağı çetelerin Rojava'daki saldırılarını artırmaları, Irak devleti ve KDP'nin işbirliği ile Şengal'e duvar örülmesi, Suriye devletinin Halep ve Şehba'yı kuşatarak ambargo uygulaması Kürt kazanımlarına dönük genel bir saldırı ve tasfiye planının yürürlüğe konduğunu gösteriyor.

'KENDİLERİ İÇİN GÜVENİLİR ORTAK BULABİLİRLER'
Emperyalist ABD ve koalisyon güçleri bu tasfiye planının ortaklarıdır. Kürt Özgürlük Güçlerini etkisizleştirerek Kürtlerin devrimci demokratik kazanımlarını tasfiye etmek istiyorlar. Çünkü ancak bu yolla Kürdistan'da çıkarlarına uygun kendileri için güvenilir ortaklar bulabilirler.

'KDP HIZLA İŞBİRLİKÇİLİKTEN İHANET ÇİZGİSİNE KAYIYOR'
Mesrur Barzani'nin faşist şef Erdoğan'la görüşmesinin hemen ardından işgal saldırısı başladı. KDP hızla işbirlikçilikten ihanet çizgisine kayıyor. KDP yöneticileri kişisel zenginliklerini korumak için Kürt ulusal kazanımları sömürgecilere peşkeş çekiyor. Hiçbir KDP'li hiçbir Başûrlu buna sessiz kalmamalı. Türk devletinin Kürt Özgürlük Gerillasını tasfiye etmesi halinde Başûr'daki kazanımların hiçbiri güvencede olmayacaktır. Sömürgeci Türk devleti Federe Kürdistan Yönetiminin ortadan kaldırmak, Musul ve Kerkük'ü ilhak etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayacaktır. Emperyalist ABD'nin en sonunda NATO gücü olan sömürgeci Türk devletinin heveslerine ses çıkarmayacağı, KDP'ye ve Kürtlere karşı Türk devletinden yana tutum alacağı açıktır.

'GERİLLANIN DİRENİŞİ BİRBİRİNE SIKICA BAĞLIDIR'
Zap ve Metina'ya başlatılan işgal saldırısı sadece Kürt Özgürlük Güçlerinin topyekûn tasfiyesine değil aynı zamanda Türkiye'de yeniden canlanan demokratik kitle hareketini bastırmaya, devrimci potansiyeli açığa çıkmadan yok etmeye de yöneliktir. Türkiye'deki açlık, yoksulluk ve işsizlik altında inleyen işçi ve emekçiler, kadınlar, gençler, çevreciler bu işgal saldırısına karşı seslerini yükseltmezlerse kendileri için yükselttikleri sesler de boğulacak, direnişleri faşizmin saldırıları ile ezilecektir. Türkiye'deki işçi ve emekçilerin, kadınların, gençlerin, çevrecilerin direnişleri ile gerillanın direnişi birbirine sıkıca bağlıdır.

'GERİLLAYA OMUZ VERMEK FAŞİZME DUR DEMEKTİR'
Türkiye'nin bütün devrimci demokratik güçleri Türk devletinin işgal saldırısına karşı mücadele etmeli ve var güçleri ile gerillayı desteklemelidirler. Türk devletinin gerilla karşısındaki yenilgisi Türkiye'deki bütün ilericilerin, devrimci ve demokrasi güçlerinin, bütün yoksulların kazanımı olacaktır. Gerillaya omuz vermek faşizme dur demektir.

'DİRENİŞİ BÜYÜTECEK, KÜRDİSTAN'I SAVUNACAĞIZ'
Dünyanın bütün Kürtleri ve ilericileri sömürgeci Türk devletinin saldırılarına, onları arkalayan emperyalistlere, Kürtleri sömürgeci boyunduruk altıda tutan bütün sömürgeci güçlerle kol kola olan işbirlikçi Kürt yöneticilerine karşı direnişe geçmeli, bulundukları her yerde ve alanda sömürgeci savaşa dur demelidir. Kürdistanlı komünistler olarak biz, bulunduğumuz her yerde ve her biçimde işgalcilere karşı Kürt kazanımlarını, devrimci demokratik mevzileri savunmak için direnişi büyüteceğiz, Kürdistan'ı savunacağız.

Kürdistanlı işçi ve emekçiler; kadınlar, gençler, sosyalist yurtseverlik çizgisinin rehberliğinde direniş saflarına. Kahrolsun işgalciler ve işbirlikçiler. Yaşasın Kürt gerillasının direnişi. Yaşasın birleşik bağımsız özgür Kürdistan!"