8 Mayıs 2024 Çarşamba

MLKP dava tutsakları: Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a

Zindanlardaki MLKP dava tutsakları adına açıklama yapan Hasan Polat ve Muhabbet Kurt, "Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a" dedi.
MLKP dava tutsakları 24 Haziran seçimlerine bir günü kala yaptıkları açıklamada "Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a" dedi.
 
MLKP dava tutsakları adına açıklama yapan Hasan Polat ve Muhabbet Kurt şu ifadelere yer verdi:
"24 Haziran seçimleri önemli bir dönemeç noktası olacaktır. Nasıl bir gelecek düşlediğimizi oylayacağız. 24 Haziran seçimleri, diktatörün yalanlarına, hilelerine, baskı ve zorbalığına, katliam politikalarına, faşizme karşı gücümüzü birleştirerek dur diyeceğimiz bir gün olacağına inancımız tamdır. Halklarımızın eşit koşullarda, kardeşçe ve barış içerisinde özgürce yaşayacağı günleri dişle ve tırnakla kazanacağından kuşku duymuyoruz. Gün faşizme karşı özgürlük için güçlerimizi birleştirme günüdür.
 
"24 Haziran seçimlerinde halklarımız; diktatör mü, özgürlük mü kazanacağına karar verecek. Bu seçim, özgürlük ve diktatörlük arasında bir seçim olacaktır. Bizler seçimimizi yaptık. Safımız HDP'de somutlaşan özgürlükten ve demokrasiden yanadır. Halklarımızı 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanlığında tutsak yoldaşımız Selahattin Demirtaş'a, milletvekiliği seçiminde HDP'ye oy vermeye ve oylarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu nedenle 'Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a' diyoruz.
 
"Zindanlardaki MLKP dava tutsakları olarak, 24 Haziran'da özgürlüğün kazanacağına olan umudumuz ve inancımızla hepinizi selamlıyoruz."