6 Mayıs 2024 Pazartesi

MLKP dava tutsakları açlık grevine başlıyor

Tüm hapishanelerde bulunan MLKP dava tutsakları adına yapılan açıklamada, 3-8 Ocak tarihleri arasında DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in sürdürdüğü eylemine destek için tüm hapishanelerde açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.
Tüm hapishanelerde bulunan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) dava tutsakları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için sürdürdüğü açlık grevine destek için açlık grevine başlayacak.
 
Tüm hapishanelerde bulunan MLKP dava tutsakları adına yaptıkları açıklamada, "Biz MLKP dava tutsakları olarak DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması talebiyle başlattığı açlık grevine destek vermek için 3-8 Ocak tarihleri arasında açlık grevi eylemimizi başlatıyoruz. Leyla Güven'in talepleri meşrudur ve karşılanmalıdır. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın" diye belirtti.