27 Mayıs 2024 Pazartesi

MLKP dava tutsakları 1 Mart'ta açlık grevine başlıyor

Tüm hapishanelerde bulunan MLKP dava tutsakları, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevi yapan Leyla Güven ile dayanışmak için 1-15 Mart tarihleri arasında açlık grevi yapacağını duyurdu. Türkiye ve Kürdistan'daki hapishanelerdeki Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) davası tutsakları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevine destek için 15 günlük açlık grevine başlayacağını duyurdu.
 
Tüm hapishanelerde bulunan MLKP dava tutsakları yaptıkları açıklamada, "Leyla Güven'in onurluca sürdürdüğü mücadeleyi birkez daha selamlıyoruz. Leyla Güven'in açlık grevine başlayarak çaktığı kıvılcım meşale olup elden ele dolaşıyor. Talepleri devletin tüm engelleme ve sesini kısma çabalarına rağmen geniş kesimlerce sahiplenildi. Leyla Güven ile dayanışma insiyatifleri kuruldu" diye kaydedildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Biz MLKP dava tutsakları olarak Leyla Güven'in haklı ve meşru talebi olan Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebini sahipleniyoruz.
 
"Leyla Güven'le dayanışmak için tüm hapishanelerde bulunan MLKP dava tutsakları olarak 1-15 Mart tarihleri arasında 15 günlük açlık grevine gireceğimizi duyuruyoruz. Leyla Güven haklıdır tecrit kaldırılmalıdır!"