29 Mart 2024 Cuma

MKP: Güney Kürdistan'ın işgaline karşı çıkalım

MKP MK-SB, Türk devletinin Xakûrkê bölgesine yönelik saldırılarına dikkat çekerek, ?Güney Kürdistan'ın işgaline karşı çıkalım. Kürt ulusu ile dayanışmayı büyütelim? dedi. Maoist Komünist Parti Merkez Komitesi Siyasi Büro yaptığı açıklamada, “Güney Kürdistan'ın işgaline karşı çıkalım. Kürt ulusu ile dayanışmayı büyütelim. Kürt ulusunun demokratik kazanımlarını koruyalım” çağrısı yaptı.
 
MKP MK-SB açıklamasında, “Tarihi bir haksızlık olarak devlet olma-kurma hakkı ellerinden alınarak dört parçaya bölünen ve dört gerici egemen devletin ilhakına uğrayan Kürdistan, egemen gerici devletlerin ve emperyalistlerin gerici bölgesel çıkarlarının konusu olmaya devam etmektedir” denildi.
 
Emperyalistlerin ve bölge egemen sınıfların anlaşmaları sonucu geçen yıl Efrin'in işgal edildiği, Güney Kürdistan'da Bradost bölgesine işgal saldırısı düzenlendiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“TC egemenler sisteminin AKP-MHP faşist iktidarı eliyle Kemalist diktatörlükten devraldığı Kürt düşmanlığı öncellerini aratmayacak şekilde devam etmektedir. Kuzey Kürdistan'da ulusal demokratik devrimci mücadeleye ve legal siyaset alanında Kürt rengine karşı geliştirdiği faşist-katliamcı-inkârcı politikalar hız kesmeden devam ederken, aynı zamanda, Batı ve Güney Kürtlerinin demokratik kazanımlarına yönelik saldırıları da gündemdeki yerini korumaktadır. Açıktır ki, tekçi-militer faşist Kemalist paradigma TC'nin kuruluşundan beridir faşist diktatörlüğün felsefesi olmaya devam etmektedir.”
 
En son Xakûrkê bölgesine yönelik saldırıların tırmandırıldığına dikkat çekilen açıklamada, “AKP-MHP faşist iktidarı, düşünü kurduğu ve Kürdistan’ın en batı ucu olan Afrin’den başlayarak Güney Kürdistan’ın en doğu ucu olan Bradost-Xakûrkê’ye uzanan kendi denetiminde bir koridor-bölge yaratmayı hedeflediği ve bölgenin yeraltı-yerüstü kaynaklarını da yağmalamanın planını yaptığı ortadadır” denildi.
 
“Bu işgal saldırısı Efrin'de olduğu gibi yalnızca bir toprak parçasının işgali değildir, aynı zamanda bireyi-örgütü demokratik-devrimci yapan dünya görüşünün-duruşunun da bilinçlerdeki işgali anlamına gelmektedir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Devrimcilerin ve komünistlerin, Türk hâkim sınıfları tarafından geliştirilen Güney Kürdistanı işgal saldırıları karşısında somut görevi bu gün Kürt Ulusu ve Hareketleri ile dayanışmayı büyüterek, omuz omuza mücadeleyi yükseltmektir. Her alanda işgal ve ilhak karşıtlığının somut örgütleyicisi ve öznesi olmaktır.
 
“Faşist diktatörlüğün Bradost-Xakûrkê saldırısıyla gerçekleştirmek istediği işgal saldırısını nefretle kınarken, bu işgal girişimi karşısında, Kürt Ulusal Hareketinin yürüttüğü fedaice direnişi sahipleniyor ve selamlıyoruz, bu haklı ve meşru direniş her cepheden desteklenmeli, sahip çıkılmalı ve büyütülmelidir.”