2 Haziran 2024 Pazar

MKM'nin 'Berbang' konseri kaymakamlık tarafından yasaklandı

İstanbul Valiliği tarafından izin verilen MKM'nin "Berbang" konseri, Kadiköy Kaymakamlığı'nın "kamu güvenliği" gerekçesiyle engellendi.

Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) bugün Bostancı Kültür Merkezi'nde "Berbang (Tan Vakti)" şiarıyla gerçekleştireceği 30. yıl konseri Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

İstanbul Valiliği'nin izin verdiği konserin yasaklanmasına, "Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesi ihtimali, başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokacağı" gerekçesi gösterildi.

MKM'DEN AÇIKLAMA
MKM, yasak kararına ilişkin bilgi notu paylaştı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Uzun bir süredir, maddi ve manevi tüm gücümüzle, MKM'nin 30. yılını büyük bir coşkuyla kutlayıp, halkımızla buluşmanın heyecanı içerisindeydik. Kadıköy Kaymakamlığı, günler öncesinden Valiliğin verdiği izni dahi hiçe sayarak, 'milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesi ihtimali, başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokacağı gerekçesiyle' 30. yıl buluşmamızı yasaklamıştır. Bizler dilimizle, kültürümüzle bu toplumun birliğini oluşturan en önemli unsurlarız. Toplumun sağlığını, güvenliğini, bugünü ve geleceğini tehdit eden asıl tehdit, bu buluşmayı tehdit sayanların zihniyetindedir."

MKM'nin önümüzdeki saatlerde konuya dair detaylı açıklama yapması bekleniyor.