24 Nisan 2024 Çarşamba

MKGP'den Nagihan Akarsel açıklaması: Kalemi yerde kalmayacak

Katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, Jineoloji Dergisi editörü gazeteci Nagihan Akarsel'in kaleminin yerde kalmayacağının altını çizen MKGP; katletme, gözaltı, tutuklama ve işkence ile Kürt kadınlarının mücadelesinin önünün kapatılamayacağını vurguladı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, Jineoloji Dergisi editörü, gazeteci, yazar, akademisyen Nagihan Akarsel'in bu sabaha Süleymaniye'de uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmesine dair yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Akarsel'in kadın alanındaki çalışmalarına, gazeteci ve araştırmacı kimliğine dikkat çekilerek, hakikat mücadelesinin hedef alındığı belirtildi.

Akarsel'in birçok ülkede kadınlar üzerine yaptığı araştırmalarda imzası bulunduğunu ve uzun yıllar gazetecilik yaptığı belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Son birkaç yıldır da Süleymaniye'de Jineoloji akademisi için çalışma yürüten Nagihan Akarsel, gerek akademik çalışmalarında, gerek editöryal çalışmaları gerekse de gazetecilik faaliyetlerinde karanlıkta kalan hakikatleri aydınlığa çıkarmanın mücadelesini yürütüyordu. Kadın kimliği ve yürüttüğü hakikat mücadelesinin hedef alınması sonucu karanlık güçlerce Nagihan katledildi. Erkek egemen iktidarların korkulu rüyası olan kadın mücadelesi ve kadın kimliğinin bir kez daha hedefte olduğunu ve kadın mücadelesine olan tahammülsüzlüğü  bu saldırı ile bir kez daha gördük.

Nagihan'ı katleden zihniyet ile İran'da Jina Mahsa Amini'yi katleden zihniyet aynı zihniyettir. Kürt kadınlara yönelik olan öfke her gün kendisini farklı bir boyutta açığa çıkarıyor. Araştırmacı, yazar, gazeteci Nagihan Akarsel'in kalemi yerde kalmayacak diyoruz, onu katleden karanlık güçleri aydınlığa çıkarmak, yargılanmaları ve adaletin sağlanması için de meslektaşları olarak mücadele yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Katletme, gözaltı, tutuklama ve işkence ile Kürt kadınların mücadelesinin önü kapatılamayacaktır."