9 Mayıs 2024 Perşembe

Mizgin Ari: Bütün kadınlar Efrîn'e ses vermeli

Efrîn'i ziyaret eden Kürdistan Kadın Komitesi'nden HDP Güney Kürdistan Yöneticisi Mizgin Ari, "Herkesi 8 Mart'a da tililileriyle, renkleriyle bütün kadınların Efrîn'e ses vermesini istiyorum" diye çağrı yaptı.
AKP/Saray rejiminin Efrîn'i işgal saldırısına karşı Çağın Direnişi'ne destek için Efrîn'e gelen Güney Kürdistan'dan 8 örgüt ve 18 üyeden oluşan Kürdistan Kadın Komitesi, kentte bir dizi ziyarette bulundu.
 
HDP Güney Kürdistan Yöneticisi Mizgin Ari yapılan ziyareti ETHA'ya değerlendirdi. Efrîn'i destek için dört parça Kürdistan'dan bir komite oluşturduklarını ifade eden Ari, "Buraya geliş amacımız Efrîn'deki direnişe ses vermekti" dedi.
 
Kadın heyeti olarak biraraya gelmelerinin amacının Kürdistanda kadın birliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Ari, "Ayrıca Efrîn halkının, çocukların, 7'den 70'e herkesin sesine ses olmaktı. Önümüzde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü var. 8 Mart'ta da kadınlar olarak sadece dört parça Kürdistan değil dünya kadınlarının sesini Efrîn'e yetiştirmek ve Barinlerin, Arinlerin sesi olmak için direnişi büyütmek ve alanlara akacaktır" diye belirtti.
 
Bütün dünya kadınlarına seslenen Ari, "Burada halk büyük bir direniş sergiliyor. YPG/YPJ çok büyük direniş sergiliyor. Buradaki halkın tek bir çağrısı var herkese. 'Biz kendi toprağımızdayız. Kendi toprağımızdan gitmeyeceğiz. İşgalci güç toprağımızı elimizden almak istiyor ama biz 7'den 70'e direneceğiz. sonuna kadar burada direnişi, özgür yaşamı inşa ederek büyüteceğiz' diyorlar. Ben de bütün halklara, insanlığa, gelip bu direnişi bu kadın öncülüğündeki devrimi görmeleri gerektiğini düşünüyorum. Herkesi 8 Mart'a da tililileriyle, renkleriyle bütün kadınların Efrîn'e ses vermesini istiyorum" diye çağrı yaptı.