11 Mayıs 2024 Cumartesi

Mithat Sancar: Kim ki HDP'yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP'den farkı yoktur

Partisinin Nusaybin ilçe kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, en geniş demokrasi ittifakını kurmaya çalıştıklarını belirtti, "Kim ki HDP'yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur" dedi.

HDP Nusaybin ilçe örgütü 4. olağan kongresini toplandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, halkı Arapça, Kürtçe ve Türkçe selamladı, "Ne öğrendiysem kökleri bu topraklardadır" dedi.

İktidarların düzenlerini ayrıştırma, asimilasyon ve tekleştirme üzerine kurduklarını belirtti, "Eğer HDP bu yolda başarılı olursa bu düzen değişir, bunu biliyorlar. HDP'yi bu yüzden yok etmek istiyorlar" diye konuştu.

Kapatma davasına dikkat çekti, "Kapatma davaları bizi yolumuzdan çeviremez" dedi.

"HDP'nin hedeflediği demokratik yaşam bütün halkların ortak geleceği içindir" diyen Mithat Sancar, bunu başaracak güçleri olduğunu belirtti ve ekledi: "Yeter ki örgütlülüğümüzü güçlendirelim, birliğimizi her daim sağlam tutalım. Başarının yolu buradan geçer."

'EN GENİŞ DEMOKRASİ İTTİFAKINI KURMAYA ÇALIŞIYORUZ'
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar şunları söyledi: "Bu ülkenin bu zorbalıktan, zulümden, soygundan, talandan kurtulması için en geniş demokrasi ittifakını kurmaya çalışıyoruz. Bu ittifak sadece belli gruplar ve çevrelerle sınırlı değildir. Türkiye'nin bütün mazlumlarını, dışlananlarını, sömürülenlerini kapsayacak geniş bir özgürlük, kurtuluş, barış ve demokrasi ittifakı olacaktır."

Seçim ve ittifaklara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sancar, "Parlamento seçimlerine kendi ittifakımızla gireceğiz, en geniş demokrasi ittifakıyla gireceğiz. Ama cumhurbaşkanlığı seçimi için de bütün muhalefet partileriyle diyalog ve müzakere istiyoruz. Eğer muhalefet partileri bizlerle geçiş sürecini, önümüzdeki dönemin temel ilkelerini, seçime kadar olan dönemdeki haksızlıkların ve tahribatların tamiri konusunu müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız. Kim ki HDP'yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP'den farkı yoktur. HDP'ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin Türkiye'de kendini muhalefet gücü saymaya da hakkı yoktur" diye konuştu.

'BÜTÜN PASLI KAPILARI AÇMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR'
Mithat Sancar bir kez daha Türkiye halklarına seslendi, "Yeni bir başlangıç için, bu soygun ve zindan düzenini değiştirmek için asıl kilit anahtar buradadır. Sizin elinizdedir. Bu anahtar ile bütün paslı kapıları açmak da bizim görevimizdir. Bütün Türkiye ve bölge halklarına sözümüzdür; mutlaka yapacağız, mutlaka başaracağız" dedi.