26 Nisan 2024 Cuma

'Mirabellerin mücadelesi Rojava kadın devrimiyle sürüyor'

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), 25 Kasım öncesinde yaptıkları açıklamada, Dominik'te katledilen Mirabel Kızkardeşleri andı, "Mirabel Kızkardeşlerin mücadelesi bugün Rojava kadın devrimiyle sürüyor" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dirbêsiyê kentinde basın açıklaması yaptı.

TKŞ binası önünde gerçekleştirilen eylemde "İşgale ve şiddete karşı direniş" yazılı pankart açıldı. JKŞ adına açıklama yapan Rojin Serêkaniyê, 25 Kasım'ın Dominik Cumhuriyeti'nde Mirabel Kızkardeşlerin katledilmesinin ardından şiddete karşı kadın mücadele günü olduğunu dile getirdi, "Mirabel Kızkardeşlerin mücadelesi bugün Rojava kadın devrimiyle sürüyor" dedi.

Erkek egemenliğine ve işgale karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Rojin Serêkaniyê, Türk devletinin Rojava kadın devrim kazanımlarını yok etmek istediğini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlara çağrıda bulunan Rojin Serêkaniyê, "Kadınlara çağrımızdır, kadın devrimi kazanımlarının savunulması onurumuz ve geleceğimizdir. Devrimin büyütülmesi ve geliştirilmesiyle özgürlüğümüzü, eşitliğimizi ve geleceğimizi savunabiliriz" diye konuştu.